Obvestila

ATLETSKI ČETVEROBOJ ZA 7. RAZREDE 

Petek, 14. 6. 2024

 ( tek 60 in 300 m, skok v daljino, met vortexa )

ZBOR: –  8.20 na zunanjem  igrišču za košarko

–  8.30 – navodila

– razredniki poskrbijo, da se učenci ogrejejo

RAZPORED TEKMOVANJA:

8.457. a       tek 60m
7. b       met vortexa
7. c       tek 300 metrov
7. d      skok v daljino
9.307. a      skok v daljino
7. b      tek 300m
7. c      met vortexa
7. d      tek 60m
10.15MALICA
Razredniki in spremljevalci poskrbijo, da  učenci pospravijo vse smeti.
10.407. a      tek 300m
7. b      skok v daljino
7. c      tek 60m
7. d      met vortexa
11. 257. a      met vortexa
7. b      tek 60m
7. c      skok v daljino
7. d     tek 300m
12.00FINALA
12.20Razglasitev rezultatov in podelitev priznanj

Zdravniško opravičeni učenci pomagajo pri izvedbi, opravičila sprejemajo samo učitelji športne vzgoje!

Rezultati se upoštevalo pri oceni športa – atletika.

Aktiv športa

POHOD  NA PEČ (TROMEJA)  (1508m) – 9. razred

KDAJ:Ponedeljek, 27. 5. 2024

ZBOR: 7.15

MALICA: – reditelji jo vzamejo na rampi in jo razdelijo učencem.

ODHOD: 7.30

PRIHOD V LJUBLJANO : med 14.30 in 15.00 uro

Hoja do vrha in nazaj – 3.5 h

Opis poti:
Iz središča Rateč, se usmerimo na cesto v smeri Tromeje. Cesta, ki se sprva le zložno vzpenja, nas vod skozi strnjeno naselje, nato pa nas pripelje na manjše križišče, kjer nadaljujemo levo v smeri Tromeje (desno slepa ulica). Cesta nas nato vodi še mimo nekaj hiš, mi pa hitro prispemo na naslednje križišče, kjer nadaljujemo desno. Tu nas cesta vodi mimo dvorišča bližnje hiše, cesta pa nad njo preide v gozd ter se spremeni v nekoliko bolj strmo pešpot. Nekaj časa se vzpenjamo skozi gozd, nato pa dosežemo gozdno cesto, ki vodi iz Rateč proti Tromeji.
Nadaljujemo po cesti, ki postane bolj strma, mi pa se po njej nekaj časa vzpenjamo skozi gozd. Višje prečimo razgledno senožet, pot pa se za njo vrne v gozd ter nas pripelje na označeno križišče. Tu nadaljujemo naravnost (desno Dom na Tromeji 3 minute) in pot nadaljujemo po cesti, ki kmalu naredi desni ovinek. Sredi desnega ovinka se v levo odcepi strma pešpot, ki vodi na Peč – Tromejo.
Tu nadaljujemo levo na omenjeno pot (še naprej po cesti – Tromeja položna pot), le ta pa se prične strmeje vzpenjati skozi gozd. Pot naprej se v številnih okljukih vzpenja skozi gozd, le na številnih desnih ovinkih nas pogosto pripelje na staro mejno poseko med Slovenijo in Italijo.
S poseke se nam iz ovinka v ovinek odpirajo vedno lepši pogledi na Julijske Alpe.
Višje se steza nekoliko položi in nas pripelje do manjše hiške, kjer se nahajat žig in vpisna skrinjica. Tu nadaljujemo še nekoliko naprej in se mimo številnih spominskih obeležij, sprehodimo do vrha Peči, ki meji na tri države.

OPREMA: za v gore naj bo takšna, da nas pri hoji ne ovira in da se v njej dobro počutimo. Primerna mora biti letnemu času, vremenu in zahtevnosti izleta. Vreme se v gorah spreminja hitreje kot v dolini, zrak je hladnejši, na vrhovih pa skoraj vedno piha. Zato dajte učencem v nahrbtnik debelejši pulover (priporočamo termo jopico iz flisa), ne pozabite na vetrovko, ki bo poleg vetra ščitila tudi pred morebitnim dežjem, med počitkom pa se lahko nanjo tudi usedemo (za sedenje na tleh priporočamo kos lahke odslužene izolacijske podloge – armafleksa). Tudi kapa in rokavice naj bosta naša stalna podnajemnika in spremljevalca v nahrbtniku.

ČEVLJI:  oziroma gojzarji so najpomembnejši del opreme obiskovalca gora. Za varnejšo in udobnejšo hojo naj bodo dovolj veliki, visoki, segajo naj čez gleženj, podplati naj bodo iz narezane gume, da ne drsijo. Če takšno obutev vaš otrok potrebuje le za športni dan, si  ne delajte dodatnih stroškov – zadošča že nekaj iznajdljivosti. Obutvena moda je v marsikateri dom prinesla bulerje, ki v celoti ustrezajo našemu namenu. Še več: ker so uhojeni, so tudi udobni, zato otrok ne bo imel  težav z žulji. Izhod v sili so lahko tudi močnejši zimski čevlji ali športni copati, ki naj segajo čez gležnje. Nikakor pa naj se na izlet ne odpravi v čevljih, ki ga tiščijo, v neuhojenih novih čevljih ali čevljih, ki nimajo dobrega oprijema z nogo. Takšni so na primer škornji, modni čevlji z debelim podplatom, sandali in podobno!

Malico in opremo najlaže nesemo v nahrbtniku, ki naj bo dovolj velik, da lahko vanj zložimo vso opremo – tudi tisto, ki jo imamo na sebi in jo bomo ob pregretju slekli. Pri tem pazimo na dolžino naramnic – nahrbtnik je lahko hitro naritnik! V nahrbtnik obvezno sodijo še: rezervno perilo (spodnje perilo, majica s kratkimi rokavi, nogavice), srajca ali puli ter tanjše dolge hlače (»neske«), zaščitna krema, pokrivalo proti soncu, sončna očala in zavitek prve pomoči z obliži. Vse stvari zložimo v vrečko. Nepogrešljivi so tudi papirnati robčki, vrečka za smeti ter svinčnik in papir.

HRANA: Ker je malica najlepši del izleta, se malo pomudimo še pri hrani in pijači. Hrana naj ne bo slana ali presladka. Otroku dajte s seboj tisto, kar tudi sicer rad je. V poštev pridejo sendviči, sir, pašteta ali ribe v konzervi. Pri sladkarijah se ustavite pri čokoladi, polnozrnatih piškotih ali rozinah in suhem sadju. Te sladkarije pomagajo pridobiti nekaj dodatne energije po naporu. Pijača ne sme biti presladka in gazirana, saj “mehurčki” le napihnejo trebuh, žeje pa ne pogasijo. Priporočamo čaj ali vitaminski napitek, ki ju shranimo v prozorni plastenki z navojem. Tako ni potrebno kupiti čutare, omogočen je stalen nadzor količine pijače, pomagamo pa tudi pri varovanju okolja, saj je tetrapake in pločevinke potrebno odvreči v smeti. Otroku dajte s seboj tudi nekaj denarja za topel čaj in razglednico

Razgled:

Peč (tudi Tromeja) po italijansko Monte Forno ter po nemško Dreiländereck oz. Ofen je 1508 m visok vrh, ki se nahaja na tromeji med Slovenijo, Italijo in Avstrijo. Z vrha, na katerem je večje število spominskih obeležij v treh jezikih, se nam odpre lep razgled na Julijske Alpe, Ziljske Alpe, Krške Alpe, Visoke in Nizke Ture ter del zahodnih Karavank. Slovenska vpisna skrinjica in žig, se nahaja ob manjši hiški bližnjih oddajnikov. Na italijanski strani vrha stoji nekoliko večje leseno zavetišče, iz avstrijske strani pa skoraj do vrha pripelje vlečnica bližnjega smučišča Podklošter / Arnoldstein.

Učenci bodo razdeljeni v skupine po razredih. Na  vrhu se držimo prostora okoli poslopja.

Kosila v šoli ni!

 Vsem želimo lep dan.

ZIMSKI ŠPORTNI DAN ZA 7. in 8. RAZREDE

Četrtek, 15. 2. 2024

SMUČANJE: KRANJSKA GORA

POHOD: KRANJSKA GORA – PLANICA

Zbor: 7.20, odhod 7.30

Reditelji prevzamejo malico na rampi, pojedli jo bodo na parkirišču v Kranjski Gori.

Povratek: okoli 14 .30

Kosila v šoli ni!

Aktiv športa

Start: Slovenska cesta (pri Nami), Slovenska cesta, Dvorakova ulica, Vošnjakova ulica, Župančičeva ulica, Tomšičeva ulica, Beethovnova ulica, Šubičeva ulica, Slovenska cesta, Cilj: Kongresni trg

Majice, čipe in startne številke bodo učenci dobili v šoli.

Tekmovalci se zberejo na Trgu Republike (nasproti Parlamenta), pri Maximarketu 20 minut pred začetkom njihovega teka. Javijo se učitelju športa na predmetni stopnji, potem pa greste skupaj na štart.  Bodite pozorni na tablo OŠ Oskarja Kovačiča. . Po končanem teku, jih na zbornem mestu prevzamejo starši.

Aktiv športa

POHOD  NA SLAVNIK  (1028m) – 7. razred

KDAJ: Ponedeljek, 10. 10.  2023

ZBOR: 7.15

MALICA: – reditelji jo vzamejo na rampi in jo razdelijo učencem.

ODHOD: 7.30

PRIHOD V LJUBLJANO : okoli 14.30

Hoja do vrha in nazaj – 3,5 h

Opis poti:
Slavnik je razgledna gora, ki se dviga južno od Kozine in zahodno od Podgorja. Podgorje je vasica, ki je primerno izhodišče za vzpon na omenjeno goro.
Na vrhu Slavnika se nahaja razgledna plošča in ob njen žig. Le nekaj korakov pod vrhom pa se nahaja Tumova koča na Slavniku, ki so jo odprli leta 1957. Z avtoceste Koper – Ljubljana se usmerimo na izvoz Kastelec, nato pa nadaljujemo desno v smeri Ljubljane, Kozine in Podgorja. Sledita še dve križišči, v obeh pa gremo levo oz. naravnost v smeri Podgorja (v prvem križišču se držimo še oznak za Kozino). Tej cesti sledimo do velika parkirišča v bližini športnega igrišča, ki se nahaja v vasi Podgorje.
S parkirišča se vrnemo do glavne ceste, ki ji sledimo naprej v smeri vožnje. Po nekaj deset metrih pa pridemo do križišča, kjer nas lesene planinske oznake usmerijo levo mimo kapelice navzgor. Asfaltirani cesti nato sledimo do naslednjega križišča pri katerem je postavljenih nekaj klopi. Tu nadaljujemo levo navzgor in mimo hiš pridemo do začetka strme poti na Slavnik. Široka pot gre nato kmalu v gozd, kjer se zmerno občasno pa strmo vzpne. Nekoliko višje pot preči novozgrajen širok kolovoz in se nato še nekaj časa vzpenja skozi gozd po dobro markirani poti. Po dobrih 45 minutah hoje od parkirišča pa pot preide iz gozda na vse bolj razgledna pobočja. Po nadaljnjih 15 minutah hoje pa dokončno stopimo iz gozda in pred seboj zagledamo obsežno vršno pobočje Slavnika. Pot naprej nas pelje mimo table, ki nas obvesti, da vstopamo v območje naravnega spomenika Slavnik. Od tu naprej že lepo vidimo vrh Slavnika katerega dosežemo po nekaj minutah lahkotne hoje.

OPREMA: za v gore naj bo takšna, da nas pri hoji ne ovira in da se v njej dobro počutimo. Primerna mora biti letnemu času, vremenu in zahtevnosti izleta. Vreme se v gorah spreminja hitreje kot v dolini, zrak je hladnejši, na vrhovih pa skoraj vedno piha. Zato dajte učencem v nahrbtnik debelejši pulover (priporočamo termo jopico iz flisa), ne pozabite na vetrovko, ki bo poleg vetra ščitila tudi pred morebitnim dežjem, med počitkom pa se lahko nanjo tudi usedemo (za sedenje na tleh priporočamo kos lahke odslužene izolacijske podloge – armafleksa). Tudi kapa in rokavice naj bosta naša stalna podnajemnika in spremljevalca v nahrbtniku.

ČEVLJI:  oziroma gojzarji so najpomembnejši del opreme obiskovalca gora. Za varnejšo in udobnejšo hojo naj bodo dovolj veliki, visoki, segajo naj čez gleženj, podplati naj bodo iz narezane gume, da ne drsijo. Če takšno obutev vaš otrok potrebuje le za športni dan, si  ne delajte dodatnih stroškov – zadošča že nekaj iznajdljivosti. Obutvena moda je v marsikateri dom prinesla bulerje, ki v celoti ustrezajo našemu namenu. Še več: ker so uhojeni, so tudi udobni, zato otrok ne bo imel  težav z žulji. Izhod v sili so lahko tudi močnejši zimski čevlji ali športni copati, ki naj segajo čez gležnje. Nikakor pa naj se na izlet ne odpravi v čevljih, ki ga tiščijo, v neuhojenih novih čevljih ali čevljih, ki nimajo dobrega oprijema z nogo. Takšni so na primer škornji, modni čevlji z debelim podplatom, sandali in podobno!

Malico in opremo najlaže nesemo v nahrbtniku, ki naj bo dovolj velik, da lahko vanj zložimo vso opremo – tudi tisto, ki jo imamo na sebi in jo bomo ob pregretju slekli. Pri tem pazimo na dolžino naramnic – nahrbtnik je lahko hitro naritnik! V nahrbtnik obvezno sodijo še: rezervno perilo (spodnje perilo, majica s kratkimi rokavi, nogavice), srajca ali puli ter tanjše dolge hlače (»neske«), zaščitna krema, pokrivalo proti soncu, sončna očala in zavitek prve pomoči z obliži. Vse stvari zložimo v vrečko. Nepogrešljivi so tudi papirnati robčki, vrečka za smeti ter svinčnik in papir.

HRANA: Ker je malica najlepši del izleta, se malo pomudimo še pri hrani in pijači. Hrana naj ne bo slana ali presladka. Otroku dajte s seboj tisto, kar tudi sicer rad je. V poštev pridejo sendviči, sir, pašteta ali ribe v konzervi. Pri sladkarijah se ustavite pri čokoladi, polnozrnatih piškotih ali rozinah in suhem sadju. Te sladkarije pomagajo pridobiti nekaj dodatne energije po naporu. Pijača ne sme biti presladka in gazirana, saj “mehurčki” le napihnejo trebuh, žeje pa ne pogasijo. Priporočamo čaj ali vitaminski napitek, ki ju shranimo v prozorni plastenki z navojem. Tako ni potrebno kupiti čutare, omogočen je stalen nadzor količine pijače, pomagamo pa tudi pri varovanju okolja, saj je tetrapake in pločevinke potrebno odvreči v smeti. Otroku dajte s seboj tudi nekaj denarja za topel čaj in razglednico

Razgled:

Razgled s Slavnika pa je med lepšimi saj ob lepem vremenu vidimo Jadransko morje, italijanske Dolomite, kjer je najvišja Marmelada, del Karnijskih in Julijskih Alp, kjer izstopa Triglav in nato prek Karavank do Kamniško in Savinjskih Alp. V bližini pa se vidijo Golaki, Vremščica in malo bolj oddaljeni Snežnik.

V avtobusu sedi en razred v sprednji polovici avtobusa, drugi pa v drugi, učenci nosijo maske. Učenci hodijo po razredih, med seboj se ne družijo.  Za vsako razred sta odgovorna dva učitelja.  Na vrhu se držimo prostora okoli poslopja.

Uporaba mobitela ni dovoljena pri vožnji do Podgorja in hoji v obe smeri. Lahko ga uporabijo na vrhu za kakšno fotografijo in pri vožnji nazaj v Ljubljano. Poslušanje glasbe je dovoljeno le s slušalkami. V primeru kršitve dogovora bomo mobitel odvzeli.

Kosila v šoli ni!

 Vsem želimo lep dan.

ATLETSKI ČETVEROBOJ ZA 6. RAZREDE 

Petek, 16. 6. 2023

 ( tek 60 in 300 m, skok v daljino, met vortexa )

ZBOR: –  8.20 na zunanjem  igrišču za košarko

–  8.30 – navodila

– razredniki poskrbijo, da se učenci ogrejejo

RAZPORED TEKMOVANJA:

8.456. a       tek 60m
6. b       met vortexa
6. c       tek 300 metrov
6. d      skok v daljino
9.306. a      skok v daljino
6. b      tek 300m
6. c      met vortexa
6. d      tek 60m
10.15MALICA
Razredniki in spremljevalci poskrbijo, da  učenci pospravijo vse smeti.
10.406. a      tek 300m
6. b      skok v daljino
6. c      tek 60m
6. d      met vortexa
11. 256. a      met vortexa
6. b      tek 60m
6. c      skok v daljino
6. d     tek 300m
12.00FINALA
12.20Razglasitev rezultatov in podelitev priznanj

Zdravniško opravičeni učenci pomagajo pri izvedbi, opravičila sprejemajo samo učitelji športne vzgoje!

Rezultati se upoštevalo pri oceni športa – atletika.

Aktiv športa

TEK TROJK – 6. 5. 2023

V soboto, 6. 5. 2023, bo izveden Tek trojk za osnovne šole. Letos je start teka izjemoma pred našo šolo, pridite spodbujati svoje sošolce.

Prijavljeni učenci se zberejo ob 8.30 pred šolo, kjer se javijo učitelju Trojarju. Štart teka je ob 9.00. Cilj je na Kongresnem trgu, kjer vas počakajo starši.

Trasa je dolga 3 km in poteka:

Start: Osnovna šola Oskar Kovačič, Ob dolenjski železnici 48 • Ob dolenjski železnici • Orlova ulica • Ižanska cesta • Gruberjevo nabrežje • Prule • Grudnovo nabrežje • Hradeckega most • Krakovski nasip • Breg • Novi trg • Gosposka ulica • Cilj: Kongresni trg

Čipe in startne številke dobijo danes v šoli pri učitelju Kastelcu.

Aktiv športa

ZIMSKA ŠOLA V NARAVI – 6. R9. – 13. 1. 2023

Odhod: ponedeljek, 9. 1. 2023, ob 7.15, parkirišče pred dvorano Krim.

Povratek: petek, 13. 1. 2023, okrog 16. ure na mesto odhoda.

Pedagoški in strokovni vodja šole v naravi: Darijan Trojar

Nekaj ključnih informacij:

 • V ponedeljek, 9. 1. 2023, se učenci zberejo ob 7.00 na asfaltnem parkirišču pred dvorano Krim.
  •  Učenci, ki imajo svojo smučarsko opremo, jo skupaj s prtljago naložijo v avtobus in počakajo pred avtobusom.
  •  Učenci, ki so si smučarsko opremo izposodili v šoli, pridejo na zadnji vhod pri dvorani Krim po smuči in  jih odnesejo na avtobus.
 • Izposoja smučarske opreme: Smučarske čevlje in čelado bodo učenci prevzeli v šoli že od 4. 1. do 6. 1. 2023, zato naj s seboj v šolo v tem tednu prinesejo močnejšo nakupovalno vrečko. Prav tako bodo dobili tudi list s številkami, ki bo označevala njihovo opremo, ki jo prejmejo pred odhodom. Prosimo, da učenci skrbno ravnajo z izposojeno opremo. Ob povratku iz šole v naravi (petek, 9. 1. 2023), učenci vrnejo celotno opremo (smuči, smučarske čevlje in čelado) na isto mesto, kjer so opremo prevzeli (zadnji vhod pri dvorani Krim). Ker je izposojene opreme veliko, vas prosimo za potrpljenje pri vračanju, saj se opremo ob prevzemu ponovno pregleda in označi, ker je nekatera izposojena od druge osnovne šole.
 • Preizkus smučanja bomo imeli takoj po prihodu, zato naj bodo učenci oblečeni v smučarsko opremo.  Začetniki nimajo preizkusa, zato si ogledajo smučišče, zložijo svojo opremo  in se z učitelji pogovorijo o programu dela. 

SEZNAM OPREME

1. Smučarska opremaSmuči, palice, smučarski, zaščitna očala, čelada,
2. OblačilaSpodnje perilo (toplo), pižama, topla srajca ali puli, pulover, trenirka, bombažne nogavice, kapa, šal, rokavice (2 para), smučarske hlače in bunda oz. kombinezon (priporočamo dva kompleta).
3. ObutevŠolski copati (ne natikači), topli čevlji – primerni za hojo, »kroksi« (priporočamo za hojo po hotelu).
4. Toaletni priborBrisača, milo, zobna krema, zobna ščetka, glavnik, fen, zaščitna krema za obraz s faktorjem, vazelin za ustnice.
5. Šolski pripomočkiŠkarje, pisalni pribor, barvice, žepna svetilka.
  6. Družabne igre, knjige                
7. Zdravstvena kartica                     Kartica naj bo v kuverti, na kateri je napisano ime, priimek otroka in razred. Učenec naj jo ima v osebni prtljagi na avtobusu, ker jih bomo pobrali in spravili.
8. DenarUčenci bodo lahko za osebno uporabo kupili manjše stvari v hotelu (po dogovoru z učitelji).
9. Cedevita  Priporočeno.    
10. VrečaIz blaga za umazano perilo. 
11. Mobiteli in ostale elektronske       naprave   Priporočamo, da jih pustijo doma. Drugače jih bomo ponedeljek zvečer pobrali, učenci bodo lahko poklicali domov vsak večer med 18.20 in 18.50. Naprave bomo vrnili v petek po zajtrku.
12. Morebitne zdravstvene težave, posebnosti oziroma dietna prehranaČe ima otrok zdravstvene težave ali posebno prehrano, napišite na list ali pošljite po elektronski pošti: zastarse69@gmail.com pedagoškemu vodji Darijanu Trojarju do srede, 4. 1. 2023.

V primeru neustreznih snežnih razmer, poslabšanja epidemiološke situacije, spremenjenih okoliščin, novih usmeritev s strani pristojnih (NIJZ, MIZŠ), novih odlokov ali navodil s strani vlade se lahko organizacija zimske ŠVN spremeni oziroma se odpove, o čemer vas bomo tudi nemudoma obvestili. Vsekakor pa želimo in upamo, da bomo z učenci preživeli lep zimski teden v naravi Pohorja.

Vse dodatne informacije lahko dobite pri učitelju športa Darijanu Trojarju na telefon: 01 280 91 11 ali   na  e-mail: zastarse69@gmail.com .

POHOD  NA SLIVNICO  (1114m) – 6. razredi

KDAJ: ČETRTEK, 20. 10. 2022

ZBOR: 7.30

MALICA: – reditelji jo vzamejo na rampi in jo razdelijo učencem.

ODHOD: 7.50 (učenci v avtobusu sedijo po razredih, en razred v prvi polovici avtobusa, drugi v drugi )

PRIHOD V LJUBLJANO : okoli 15.00 ure

Koča na vrhu je odprta.

Hoja do vrha in nazaj – 3 ure

Kosilo v šoli ne bo!!!

Opis poti:
Dostop do izhodišča:
Z avtoceste Ljubljana – Koper se usmerimo na izvoz Unec in cesti naprej sledimo v smeri Cerknice. Le nekaj 100 m pred Cerknico bomo prišli na križišče, kjer se v levo odcepi cesta proti Begunjam in Slivnici. Tu nadaljujemo naravnost (ne v smeri Slivnice) po cesti, ki nas kmalu pripelje v središče naselja. Ko bomo prevozili most preko reke Cerkniščice, pa postanemo pozorni, saj se bo le nekoliko naprej v levo odcepila cesta, ki nas bo pripeljala do našega izhodišča. Približno 50 m za diskontom Hura, bomo na levi strani ceste opazili planinske oznake za dom na Slivnici, ki nas usmerijo levo na vzpenjajočo cesto. Po kratkem vzponu bomo opazili začetek peš poti, mi pa na nasprotni strani le te parkiramo na asfaltiranem parkirišču. Opis poti:
S parkirišča najprej prečimo cesto, nato pa se usmerimo na peš pot v smeri doma na Slivnici. Pot se najprej zložno vzpne skozi pas grmičevja, nato pa preide v borov gozd, kjer se začne nekoliko strmeje vzpenjati. Višje prečimo nekaj gozdnih cest, nakar se pot skoraj povsem položi. Sledi nekaj minutna hoja skozi mešani gozd, nato pa se priključi slabši gozdni cesti, kateri pa sledimo le nekaj 10 m. Naprej nas markacije usmerijo rahlo desno v pas grmičevja, pot pa nas nato preko pašne ograje pripelje na prostrana travnata pobočja Slivnice. Z zložne poti, ki nas naprej vodi čez omenjena travnata pobočja, pa se nam odpirajo lepi razgledi na greben Javornikov in Cerkniško polje s cerkniškim jezerom. Naprej pot preide v pas redkega borovega gozda in se začne zmerno vzpenjati. Ko ponovno stopimo iz gozda, pa pred seboj že zagledamo dom na Slivnici, do katerega nas loči le še 5 minut lahkotne hoje.
Planinski dom obidemo po desni strani, markacije pa nas usmerijo v gozd na zmerno strmo peš pot, ki se naprej vzpenja preko zložnih stopnic. Omenjena pot se izteče na obračališču (parkirišču) gozdne ceste na Slivnico. Z obračališča nadaljujemo po deloma zaraščeni poti, ki se vzpne skozi pas malinovja, nato pa preide na travnato pobočje, čez katerega se v nekaj 10 korakih nadaljnje hoje povzpnemo na vrh 1114 m visoke Slivnice.

OPREMA: za v gore naj bo takšna, da nas pri hoji ne ovira in da se v njej dobro počutimo. Primerna mora biti letnemu času, vremenu in zahtevnosti izleta. Vreme se v gorah spreminja hitreje kot v dolini, zrak je hladnejši, na vrhovih pa skoraj vedno piha. Zato dajte učencem v nahrbtnik debelejši pulover (priporočamo termo jopico iz flisa), ne pozabite na vetrovko, ki bo poleg vetra ščitila tudi pred morebitnim dežjem, med počitkom pa se lahko nanjo tudi usedemo (za sedenje na tleh priporočamo kos lahke odslužene izolacijske podloge – armafleksa). Tudi kapa in rokavice naj bosta naša stalna podnajemnika in spremljevalca v nahrbtniku.

ČEVLJI:  oziroma gojzarji so najpomembnejši del opreme obiskovalca gora. Za varnejšo in udobnejšo hojo naj bodo dovolj veliki, visoki, segajo naj čez gleženj, podplati naj bodo iz narezane gume, da ne drsijo. Če takšno obutev vaš otrok potrebuje le za športni dan, si  ne delajte dodatnih stroškov – zadošča že nekaj iznajdljivosti. Obutvena moda je v marsikateri dom prinesla bulerje, ki v celoti ustrezajo našemu namenu. Še več: ker so uhojeni, so tudi udobni, zato otrok ne bo imel  težav z žulji. Izhod v sili so lahko tudi močnejši zimski čevlji ali športni copati, ki naj segajo čez gležnje. Nikakor pa naj se na izlet ne odpravi v čevljih, ki ga tiščijo, v neuhojenih novih čevljih ali čevljih, ki nimajo dobrega oprijema z nogo. Takšni so na primer škornji, modni čevlji z debelim podplatom, sandali in podobno!

Malico in opremo najlaže nesemo v nahrbtniku, ki naj bo dovolj velik, da lahko vanj zložimo vso opremo – tudi tisto, ki jo imamo na sebi in jo bomo ob pregretju slekli. Pri tem pazimo na dolžino naramnic – nahrbtnik je lahko hitro naritnik! V nahrbtnik obvezno sodijo še: rezervno perilo (spodnje perilo, majica s kratkimi rokavi, nogavice), srajca ali puli ter tanjše dolge hlače (»neske«), zaščitna krema, pokrivalo proti soncu, sončna očala in zavitek prve pomoči z obliži. Vse stvari zložimo v vrečko. Nepogrešljivi so tudi papirnati robčki, vrečka za smeti ter svinčnik in papir.

HRANA: Ker je malica najlepši del izleta, se malo pomudimo še pri hrani in pijači. Hrana naj ne bo slana ali presladka. Otroku dajte s seboj tisto, kar tudi sicer rad je. V poštev pridejo sendviči, sir, pašteta ali ribe v konzervi. Pri sladkarijah se ustavite pri čokoladi, polnozrnatih piškotih ali rozinah in suhem sadju. Te sladkarije pomagajo pridobiti nekaj dodatne energije po naporu. Pijača ne sme biti presladka in gazirana, saj “mehurčki” le napihnejo trebuh, žeje pa ne pogasijo. Priporočamo čaj ali vitaminski napitek, ki ju shranimo v prozorni plastenki z navojem. Tako ni potrebno kupiti čutare, omogočen je stalen nadzor količine pijače, pomagamo pa tudi pri varovanju okolja, saj je tetrapake in pločevinke potrebno odvreči v smeti. Otroku dajte s seboj tudi nekaj denarja za topel čaj in razglednico.

Učenci bodo razdeljeni v skupine po razredih. Na  vrhu se držimo prostora okoli koče, od nje se ne oddaljujemo. 

 Vsem želimo lep dan.

LJUBLJANSKI MARATON

V soboto, 22.10. 2022, se bo v zgodil 26. Ljubljanski maraton. Prijavilo se je kar nekaj naših učencev in učenk.

Dolžina proge je 1800 m, urniki startov so različni glede na kategorijo. Za lažjo orientacijo si jih lahko pogledate tukaj:

– 6. razred učenci (2011) ob 13.45

– 6. razred učenke (2011) ob 14.00

– 7. razred učenci (2010) ob 14.15

– 7. razred učenke (2010) ob 14.30

– 8. razred učenci (2009) ob 14.45

– 8. razred učenke (2009) ob 15.00

– 9. razred učenci (2008)  ob 15.15

– 9. razred učenke (2008) ob 15.30

Trasa proge:  Tek osnovnih šol se bo pričel na Slovenski cesti in končal na Kongresnem trgu. Trasa bo potekala po ulicah in cestah središča mesta.

Majice, čipe in startne številke bodo učenci dobili v šoli.

Tekmovalci se zberejo na Trgu Republike (nasproti Parlamenta), pri Maximarketu 20 minut pred začetkom njihovega teka. Javijo se učitelju Trojarju, potem pa greste skupaj na štart.  Bodite pozorni na tablo OŠ Oskarja Kovačiča. . Po končanem teku, jih na zbornem mestu prevzamejo starši.

Podrobno pa si lahko preberete še na tejle povezavi.

Aktiv športa

ATLETSKI ČETVEROBOJ ZA 7. RAZREDE 

               Četrtek, 26. 5. 2022

 ( tek 60 in 300 m, skok v daljino, met vortexa )

ZBOR: –  8.20 na zunanjem  igrišču za košarko

–  8.30 – navodila

– razredniki poskrbijo, da se učenci ogrejejo

RAZPORED TEKMOVANJA:

8. 457. a   tek 60 m
7. b   met vortexa
7. c   tek 300 m
7. d   skok v daljino
9.457. a  skok v daljino
7. b      tek 300 m
7. c      met vortexa
7. d      tek 60 m
10.15MALICA V JEDILNICI
10.307. a  tek 300 m
7. b  skok v daljino
7. c  tek 60  m
7. d  met vortexa
 11.157. a  met vortexa
7. b  tek 60 m
7. c  skok v daljino
7. d  tek 300 m
 12.00 FINALA
12.30Razglasitev rezultatov in podelitev priznanj

Zdravniško opravičeni učenci pomagajo pri izvedbi, opravičila sprejemajo samo učitelji športne vzgoje!

Rezultati se upoštevalo pri oceni športa – atletika.

VELIKI IN MALI ATLETSKI POKAL

V sredo, 24. 5. 2022, bo na stadionu Žak-a izvedeno ljubljansko prvenstvo v velikem in malem atletskem pokalu.

Ekipe so določene, seznam je obešen pred kabinetom športa.

Učenci in učenke 6. in 7. razreda pridejo ob 7.30 na malico v jedilnico. Avtobus jih ob 8.00 odpelje na stadion. Pred šolo se vrnejo okoli 10. 30 ure in nadaljujejo s poukom.

Učenci in učenke 8. in 9. razreda imajo preduro, prvo uro in polovico druge ure pouk. Ob 9.30 se zberejo v jedilnici na malici. Odhod avtobusa je ob 10.00. Pred šolo se vrnejo okoli 13.30 na kosilo.

Želimo, da po svojih najboljših močeh zastopate našo šolo v želji za dosego čim boljših rezultatov.

Aktiv športa

V soboto, 7. 5 2022, bo izveden Tek trojk za osnovne šole. Učenci se zberejo ob 8.30 na parkirišču pri gostišču Livada. Tam se javijo učiteljici Iris Belko. Štart teka je ob 9.00. Učenci tečejo do Kongresnega trga, kjer jih počakajo starši.

Čipe in startne številke dobijo jutri v šoli pri učitelji Kastelicu.

Aktiv športa

POHOD  NA SLAVNIK  (1028m) – 7. razred

KDAJ: Petek, 25. 3.  2022

ZBOR: 7.15

MALICA: – reditelji jo vzamejo na rampi in jo razdelijo učencem.

ODHOD: 7.30

PRIHOD V LJUBLJANO : okoli 14.15

Hoja do vrha in nazaj – 3 h

Opis poti:
Slavnik je razgledna gora, ki se dviga južno od Kozine in zahodno od Podgorja. Podgorje je vasica, ki je primerno izhodišče za vzpon na omenjeno goro.
Na vrhu Slavnika se nahaja razgledna plošča in ob njen žig. Le nekaj korakov pod vrhom pa se nahaja Tumova koča na Slavniku, ki so jo odprli leta 1957.Z avtoceste Koper – Ljubljana se usmerimo na izvoz Kastelec, nato pa nadaljujemo desno v smeri Ljubljane, Kozine in Podgorja. Sledita še dve križišči, v obeh pa gremo levo oz. naravnost v smeri Podgorja (v prvem križišču se držimo še oznak za Kozino). Tej cesti sledimo do velika parkirišča v bližini športnega igrišča, ki se nahaja v vasi Podgorje.
S parkirišča se vrnemo do glavne ceste, ki ji sledimo naprej v smeri vožnje. Po nekaj deset metrih pa pridemo do križišča, kjer nas lesene planinske oznake usmerijo levo mimo kapelice navzgor. Asfaltirani cesti nato sledimo do naslednjega križišča pri katerem je postavljenih nekaj klopi. Tu nadaljujemo levo navzgor in mimo hiš pridemo do začetka strme poti na Slavnik. Široka pot gre nato kmalu v gozd, kjer se zmerno občasno pa strmo vzpne. Nekoliko višje pot preči novozgrajen širok kolovoz in se nato še nekaj časa vzpenja skozi gozd po dobro markirani poti. Po dobrih 45 minutah hoje od parkirišča pa pot preide iz gozda na vse bolj razgledna pobočja. Po nadaljnjih 15 minutah hoje pa dokončno stopimo iz gozda in pred seboj zagledamo obsežno vršno pobočje Slavnika. Pot naprej nas pelje mimo table, ki nas obvesti, da vstopamo v območje naravnega spomenika Slavnik. Od tu naprej že lepo vidimo vrh Slavnika katerega dosežemo po nekaj minutah lahkotne hoje.

OPREMA: za v gore naj bo takšna, da nas pri hoji ne ovira in da se v njej dobro počutimo. Primerna mora biti letnemu času, vremenu in zahtevnosti izleta. Vreme se v gorah spreminja hitreje kot v dolini, zrak je hladnejši, na vrhovih pa skoraj vedno piha. Zato dajte učencem v nahrbtnik debelejši pulover (priporočamo termo jopico iz flisa), ne pozabite na vetrovko, ki bo poleg vetra ščitila tudi pred morebitnim dežjem, med počitkom pa se lahko nanjo tudi usedemo (za sedenje na tleh priporočamo kos lahke odslužene izolacijske podloge – armafleksa). Tudi kapa in rokavice naj bosta naša stalna podnajemnika in spremljevalca v nahrbtniku.

ČEVLJI:  oziroma gojzarji so najpomembnejši del opreme obiskovalca gora. Za varnejšo in udobnejšo hojo naj bodo dovolj veliki, visoki, segajo naj čez gleženj, podplati naj bodo iz narezane gume, da ne drsijo. Če takšno obutev vaš otrok potrebuje le za športni dan, si  ne delajte dodatnih stroškov – zadošča že nekaj iznajdljivosti. Obutvena moda je v marsikateri dom prinesla bulerje, ki v celoti ustrezajo našemu namenu. Še več: ker so uhojeni, so tudi udobni, zato otrok ne bo imel  težav z žulji. Izhod v sili so lahko tudi močnejši zimski čevlji ali športni copati, ki naj segajo čez gležnje. Nikakor pa naj se na izlet ne odpravi v čevljih, ki ga tiščijo, v neuhojenih novih čevljih ali čevljih, ki nimajo dobrega oprijema z nogo. Takšni so na primer škornji, modni čevlji z debelim podplatom, sandali in podobno!

Malico in opremo najlaže nesemo v nahrbtniku, ki naj bo dovolj velik, da lahko vanj zložimo vso opremo – tudi tisto, ki jo imamo na sebi in jo bomo ob pregretju slekli. Pri tem pazimo na dolžino naramnic – nahrbtnik je lahko hitro naritnik! V nahrbtnik obvezno sodijo še: rezervno perilo (spodnje perilo, majica s kratkimi rokavi, nogavice), srajca ali puli ter tanjše dolge hlače (»neske«), zaščitna krema, pokrivalo proti soncu, sončna očala in zavitek prve pomoči z obliži. Vse stvari zložimo v vrečko. Nepogrešljivi so tudi papirnati robčki, vrečka za smeti ter svinčnik in papir.

HRANA: Ker je malica najlepši del izleta, se malo pomudimo še pri hrani in pijači. Hrana naj ne bo slana ali presladka. Otroku dajte s seboj tisto, kar tudi sicer rad je. V poštev pridejo sendviči, sir, pašteta ali ribe v konzervi. Pri sladkarijah se ustavite pri čokoladi, polnozrnatih piškotih ali rozinah in suhem sadju. Te sladkarije pomagajo pridobiti nekaj dodatne energije po naporu. Pijača ne sme biti presladka in gazirana, saj “mehurčki” le napihnejo trebuh, žeje pa ne pogasijo. Priporočamo čaj ali vitaminski napitek, ki ju shranimo v prozorni plastenki z navojem. Tako ni potrebno kupiti čutare, omogočen je stalen nadzor količine pijače, pomagamo pa tudi pri varovanju okolja, saj je tetrapake in pločevinke potrebno odvreči v smeti. Otroku dajte s seboj tudi nekaj denarja za topel čaj in razglednico

Razgled:

Razgled s Slavnika pa je med lepšimi saj ob lepem vremenu vidimo Jadransko morje, italijanske Dolomite, kjer je najvišja Marmelada, del Karnijskih in Julijskih Alp, kjer izstopa Triglav in nato prek Karavank do Kamniško in Savinjskih Alp. V bližini pa se vidijo Golaki, Vremščica in malo bolj oddaljeni Snežnik.

V avtobusu sedi en razred v sprednji polovici avtobusa, drugi pa v drugi, učenci nosijo maske. Učenci hodijo po razredih, med seboj se ne družijo.  Za vsako razred sta odgovorna dva učitelja.  Na vrhu se držimo prostora okoli poslopja.

Uporaba mobitela ni dovoljena pri vožnji do Podgorja in hoji v obe smeri. Lahko ga uporabijo na vrhu za kakšno fotografijo in pri vožnji nazaj v Ljubljano. Poslušanje glasbe je dovoljeno le s slušalkami. V primeru kršitve dogovora bomo mobitel odvzeli.

Kosila v šoli ni!

 Vsem želimo lep dan.

 

LETNA ŠOLA V NARAVI

                              PIRAN – DOM POD OBZIDJEM

 1. izmena: 20. –  24. september 2021 (5. b in 5. d)
 2. izmena: 27. 9.  – 1. 10. 2021 (5. a in 5. c)

 

ODHOD:

 ob 8.30 izpred šole na Dolenjski cesti 20

ob 8.45 z obračališča LPP številka 3 – Rudnik

POVRATEK:  okoli 15.00 ure na mesto odhoda
NASLOV:

Dom POD OBZIDJEM, Piran – Slovenija

Vrtna ulica 1a, 6330 Piran

TELEFON: Telefonske številke še ni. (le za nujne primere od 21.30 do 22.00. ure)
 1. razred

V naslednjem tednu odhajamo v Piran, v dom Pod obzidjem. Dom stoji na Vrtni ulici s pogledom na Tartinijev trg.  V njem se redno izvajajo letne šole v naravi. Objekt razpolaga z 80 ležišči. Sobe z etažnimi oz. lastnimi TWC imajo od 4-6 ležišč. V sklopu doma je kuhinja in jedilnica s 40 sedeži ter pokrita terasa s 45 sedeži. Dom je opremljen s TV aparati in ozvočenjem za izvajanje prireditev. V bližini doma so športna igrišča, ki jih bomo lahko uporabljali. Urejena plaža v Piranu je od doma oddaljena približno 5 minut, plaža v Fiesi pa približno 10 minut. Okolica doma je mesto Piran z vsemi svojimi znamenitostmi. Možnosti za raziskovanje in spoznavanje mesta je ogromno, lahko se sprehodimo celo v Portorož in Fieso.

Vemo, da termin ni najbolj idealen, ampak tako pač je. Iz izkušenj pa vemo, da je cel september lahko zelo lep. V primeru slabega vremena, se bomo hodili kopat v Bernardin.

Sprememba bo tudi ta, da bodo z učenci šle tudi njihove razredničarke. Poleg pouka v naravi bodo še bolje spoznale svoje učence v drugačnem okolju, kar jim bo v pomoč tudi pri delu v šoli.

Krajšo predstavitev doma si lahko ogledate tukaj.

Posebne želje, navodila in opozorila o navadah ter težavah otrok (jemanje zdravil, močenje postelje, spanje na pogradu, strah pred vodo, različne alergije …) sporočite pisno ali na elektronski naslov razredničarkam.

Zlatnine in dragocenih predmetov naj otroci ne nosijo s seboj.  Mobilne telefone imajo lahko s seboj, shranjeni bodo pri razredničarki. Pol ure pred večerjo bodo imeli možnost pogovora. Priporočamo, da imajo s seboj največ 20 evrov za sladoled ali kak spominek, 2,5 evra pa bomo potrebovali za vstopnino v Aquarium Piran.

V primeru, da boste po končani šoli v naravi starši sami prišli po otroka v Piran, vas prosimo, da to sporočite razredničarkam.

SEZNAM POTREBŠČIN:

 • zdravstvena kartica,
 • telefonske številke staršev v primeru spremembe,
 • toplo oblačilo ali trenirka, anorak,
 • bluze ali majice, kratke hlače ali krilo,
 • pižama, spodnje perilo, kratke nogavičke ali dokolenke,
 • športni copati, sandali,
 • dve veliki brisači in dve majhni, vsaj dvoje kopalk,
 • krema za sončenje, kapa s ščitnikom, sončna očala in po potrebi tablete proti slabosti,
 • toaletne potrebščine in manjši nahrbtnik,
 • družabne igre, knjiga, peresnica, naravoslovni zvezek, lepilo, škarje
 • dežnik
 • plavalna maska (ni obvezna)
 • zaščitne maske

Miha Kastelec, strokovna vodja LŠN

POHOD  NA PEČ (TROMEJA)  (1508m) – 9. razred

KDAJ: Torek, 7. 9. 2021

ZBOR: 7.15

MALICA: – reditelji jo vzamejo na rampi in jo razdelijo učencem.

ODHOD: 7.30 (učenci v avtobusu sedijo po razredih, obvezna je uporaba maske)

PRIHOD V LJUBLJANO : med 14.30 in 15.00 uro

Hoja do vrha in nazaj – 3.5 h

Opis poti:

Iz središča Rateč, se usmerimo na cesto v smeri Tromeje. Cesta, ki se sprva le zložno vzpenja, nas vod skozi strnjeno naselje, nato pa nas pripelje na manjše križišče, kjer nadaljujemo levo v smeri Tromeje (desno slepa ulica). Cesta nas nato vodi še mimo nekaj hiš, mi pa hitro prispemo na naslednje križišče, kjer nadaljujemo desno. Tu nas cesta vodi mimo dvorišča bližnje hiše, cesta pa nad njo preide v gozd ter se spremeni v nekoliko bolj strmo pešpot. Nekaj časa se vzpenjamo skozi gozd, nato pa dosežemo gozdno cesto, ki vodi iz Rateč proti Tromeji.
Nadaljujemo po cesti, ki postane bolj strma, mi pa se po njej nekaj časa vzpenjamo skozi gozd. Višje prečimo razgledno senožet, pot pa se za njo vrne v gozd ter nas pripelje na označeno križišče. Tu nadaljujemo naravnost (desno Dom na Tromeji 3 minute) in pot nadaljujemo po cesti, ki kmalu naredi desni ovinek. Sredi desnega ovinka se v levo odcepi strma pešpot, ki vodi na Peč – Tromejo.
Tu nadaljujemo levo na omenjeno pot (še naprej po cesti – Tromeja položna pot), le ta pa se prične strmeje vzpenjati skozi gozd. Pot naprej se v številnih okljukih vzpenja skozi gozd, le na številnih desnih ovinkih nas pogosto pripelje na staro mejno poseko med Slovenijo in Italijo.
S poseke se nam iz ovinka v ovinek odpirajo vedno lepši pogledi na Julijske Alpe.
Višje se steza nekoliko položi in nas pripelje do manjše hiške, kjer se nahajat žig in vpisna skrinjica. Tu nadaljujemo še nekoliko naprej in se mimo številnih spominskih obeležij, sprehodimo do vrha Peči, ki meji na tri države.

OPREMA: za v gore naj bo takšna, da nas pri hoji ne ovira in da se v njej dobro počutimo. Primerna mora biti letnemu času, vremenu in zahtevnosti izleta. Vreme se v gorah spreminja hitreje kot v dolini, zrak je hladnejši, na vrhovih pa skoraj vedno piha. Zato dajte učencem v nahrbtnik debelejši pulover (priporočamo termo jopico iz flisa), ne pozabite na vetrovko, ki bo poleg vetra ščitila tudi pred morebitnim dežjem, med počitkom pa se lahko nanjo tudi usedemo (za sedenje na tleh priporočamo kos lahke odslužene izolacijske podloge – armafleksa). Tudi kapa in rokavice naj bosta naša stalna podnajemnika in spremljevalca v nahrbtniku.

ČEVLJI:  oziroma gojzarji so najpomembnejši del opreme obiskovalca gora. Za varnejšo in udobnejšo hojo naj bodo dovolj veliki, visoki, segajo naj čez gleženj, podplati naj bodo iz narezane gume, da ne drsijo. Če takšno obutev vaš otrok potrebuje le za športni dan, si  ne delajte dodatnih stroškov – zadošča že nekaj iznajdljivosti. Obutvena moda je v marsikateri dom prinesla bulerje, ki v celoti ustrezajo našemu namenu. Še več: ker so uhojeni, so tudi udobni, zato otrok ne bo imel  težav z žulji. Izhod v sili so lahko tudi močnejši zimski čevlji ali športni copati, ki naj segajo čez gležnje. Nikakor pa naj se na izlet ne odpravi v čevljih, ki ga tiščijo, v neuhojenih novih čevljih ali čevljih, ki nimajo dobrega oprijema z nogo. Takšni so na primer škornji, modni čevlji z debelim podplatom, sandali in podobno!

Malico in opremo najlaže nesemo v nahrbtniku, ki naj bo dovolj velik, da lahko vanj zložimo vso opremo – tudi tisto, ki jo imamo na sebi in jo bomo ob pregretju slekli. Pri tem pazimo na dolžino naramnic – nahrbtnik je lahko hitro naritnik! V nahrbtnik obvezno sodijo še: rezervno perilo (spodnje perilo, majica s kratkimi rokavi, nogavice), srajca ali puli ter tanjše dolge hlače (»neske«), zaščitna krema, pokrivalo proti soncu, sončna očala in zavitek prve pomoči z obliži. Vse stvari zložimo v vrečko. Nepogrešljivi so tudi papirnati robčki, vrečka za smeti ter svinčnik in papir.

HRANA: Ker je malica najlepši del izleta, se malo pomudimo še pri hrani in pijači. Hrana naj ne bo slana ali presladka. Otroku dajte s seboj tisto, kar tudi sicer rad je. V poštev pridejo sendviči, sir, pašteta ali ribe v konzervi. Pri sladkarijah se ustavite pri čokoladi, polnozrnatih piškotih ali rozinah in suhem sadju. Te sladkarije pomagajo pridobiti nekaj dodatne energije po naporu. Pijača ne sme biti presladka in gazirana, saj “mehurčki” le napihnejo trebuh, žeje pa ne pogasijo. Priporočamo čaj ali vitaminski napitek, ki ju shranimo v prozorni plastenki z navojem. Tako ni potrebno kupiti čutare, omogočen je stalen nadzor količine pijače, pomagamo pa tudi pri varovanju okolja, saj je tetrapake in pločevinke potrebno odvreči v smeti. Otroku dajte s seboj tudi nekaj denarja za topel čaj in razglednico

Razgled:

Peč (tudi Tromeja) po italijansko Monte Forno ter po nemško Dreiländereck oz. Ofen je 1508 m visok vrh, ki se nahaja na tromeji med Slovenijo, Italijo in Avstrijo. Z vrha, na katerem je večje število spominskih obeležij v treh jezikih, se nam odpre lep razgled na Julijske Alpe, Ziljske Alpe, Krške Alpe, Visoke in Nizke Ture ter del zahodnih Karavank. Slovenska vpisna skrinjica in žig, se nahaja ob manjši hiški bližnjih oddajnikov. Na italijanski strani vrha stoji nekoliko večje leseno zavetišče, iz avstrijske strani pa skoraj do vrha pripelje vlečnica bližnjega smučišča Podklošter / Arnoldstein.

Učenci bodo razdeljeni v skupine po razredih. Na  vrhu se držimo prostora okoli poslopja.

Kosila v šoli ni!

 Vsem želimo lep dan.

 

ATLETSKI ČETVEROBOJ ZA 8. RAZREDE 

               Sreda, 9. 6. 2021

 ( tek 60 in 300 m, skok v daljino, met vortexa )

ZBOR: –  8.20 na zunanjem  igrišču za košarko

–  8.30 – navodila

– razredniki poskrbijo, da se učenci ogrejejo

RAZPORED TEKMOVANJA:

8. 45

8. a       tek 60 m

8. b       met vortexa

8. c       tek 300 m

8. d       skok v daljino

9.45

8. a      skok v daljino

8. b      tek 300 m

8. c      met vortexa

8. d      tek 60 m

10.15

MALICA

Razredniki in spremljevalci poskrbijo, da  učenci pospravijo vse smeti.

10.30

8. a      tek 300 m

8. b      skok v daljino

8. c      tek 60  m

8. d      met vortexa

 11.15

8. a      met vortexa

8. b      tek 60 m

8. c      skok v daljino

8. d      tek 300 m

   
12.30 Razglasitev rezultatov in podelitev priznanj

Zdravniško opravičeni učenci pomagajo pri izvedbi, opravičila sprejemajo samo učitelji športne vzgoje!

Rezultati se upoštevalo pri oceni športa – atletika.

 

 

 

 

 

 

 

TEK NA KRISTALNO PALAČO

V soboto, 16. 11. 2019, bodo naši učenci spet tekli. Tokrat po stopnicah.  Tekli bodo po stopnicah Kristalne palače. Na tekmovanje jih pripeljejo starši.

Urnik dogodka je sledeč:

8.45 – registracija in prevzem majic, darilne vrečke in štartnega                  kartončka

9.40 – zbor tekmovalcev pred odrom

9.50 – ogled trase, ogrevalni krog

10.15 – 10.30 – štart mlajših učencev in učenk (letnik 2007 in 2008)

10. 30 – 10.45 – štart starejših učencev in učenk

Cilj mlajših je v 13. nadstropju, starejših pa v 16.

Želimo vam veliko tekaških užitkov!

Aktiv športa

 

ATLETSKI ČETVEROBOJ ZA 8. RAZREDE 

               Sreda, 12. 6. 2019

 ( tek 60 in 300 m, skok v daljino, met vortexa )

ZBOR: –  8.20 na zunanjem  igrišču za košarko

–  8.30 – navodila

– razredniki poskrbijo, da se učenci ogrejejo

RAZPORED TEKMOVANJA:

8. 45

8. a       tek 60 m

8. b       met vortexa

8. c       tek 300 m

8. d       skok v daljino

9.45

8. a      skok v daljino

8. b      tek 300 m

8. c      met vortexa

8. d      tek 60 m

10.15

MALICA

Razredniki in spremljevalci poskrbijo, da  učenci pospravijo vse smeti.

10.30

8. a      tek 300 m

8. b      skok v daljino

8. c      tek 60  m

8. d      met vortexa

 11.15

8. a      met vortexa

8. b      tek 60 m

8. c      skok v daljino

8. d      tek 300 m

12.10 Finale najboljših treh/štirih  učenk in učencev v vseh  disciplinah
12.30 Razglasitev rezultatov in podelitev priznanj

Zdravniško opravičeni učenci pomagajo pri izvedbi, opravičila sprejemajo samo učitelji športne vzgoje!

Rezultati se upoštevalo pri oceni športa – atletika.

Aktiv športa

ATLETSKI ČETVEROBOJ ZA 6. RAZREDE 

                    Sreda, 5. 6. 2019

 ( tek 60 in 300 m, skok v daljino, met vortexa )

ZBOR: –  8.20 na zunanjem  igrišču za košarko

–  8.30 – navodila

– razredniki poskrbijo, da se učenci ogrejejo

RAZPORED TEKMOVANJA:

8. 45

6. a       tek 60 m

6. b       met vortexa

6. c       tek 300 m

6. d       skok v daljino

9.45

6. a      skok v daljino

6. b      tek 300 m

6. c      met vortexa

6. d      tek 60 m

10.15

MALICA

Razredniki in spremljevalci poskrbijo, da  učenci pospravijo vse smeti.

10.30

6. a      tek 300 m

6. b      skok v daljino

6. c      tek 60  m

6. d      met vortexa

 11.15

6. a      met vortexa

6. b      tek 60 m

6. c      skok v daljino

6. d      tek 300 m

12.10 Finale najboljših treh/štirih  učenk in učencev v vseh  disciplinah
12.30 Razglasitev rezultatov in podelitev priznanj

Zdravniško opravičeni učenci pomagajo pri izvedbi, opravičila sprejemajo samo učitelji športne vzgoje!

Rezultati se upoštevalo pri oceni športa – atletika.

Aktiv športa

 

ATLETSKI ČETVEROBOJ ZA 9. RAZREDE 

Petek, 24. 5. 2019

 ( tek 60 in 300 m, skok v daljino, met vortexa )

ZBOR: –  8.20 na zunanjem  igrišču za košarko

–  8.30 – navodila

– razredniki poskrbijo, da se učenci ogrejejo

RAZPORED TEKMOVANJA:

8. 45

9. a       tek 60m

9. b       met vortexa

9. c       tek 300 metrov

9.30

9. a      skok v daljino

9. b      tek 300m

9. c      met vortexa

10.15

MALICA

Razredniki in spremljevalci poskrbijo, da  učenci pospravijo vse smeti.

10.30

9. a      tek 300m

9. b      skok v daljino

9. c      tek 60m

11. 15

9. a      met vortexa

9. b      tek 60m

9. c      skok v daljino

12.10 Finale najboljših štirih  učenk in učencev v vseh  disciplinah
12.30 Razglasitev rezultatov in podelitev priznanj

Zdravniško opravičeni učenci pomagajo pri izvedbi, opravičila sprejemajo samo učitelji športne vzgoje!

Rezultati se upoštevalo pri oceni športa – atletika in pri točkovanju za naj športnika/co šole.

Aktiv športa

ŠPORTNI DAN ZA 6. RAZREDE – Pot ob žici

Zbor pred šolo je ob 8.00. Reditelji vzamejo malico na rampi in jo razdelijo sošolcem. Pojedli jo bomo na polovici poti. Ob 8.15 se odpravimo proti gostilni Jesih in naprej čez Golovec do Fužin. Tam pomalicamo, odpočijemo in se po isti poti vrnemo nazaj v šolo.

Glede na vreme priporočamo obutev z nasekanim podplatom, ker bo zaradi dežja pot spolzka. Preventivno se tudi zaščitite proti klopom.

Kosilo v šoli bo.

Aktiv športa

TEK TROJK – sobota, 11. 5. 2019

V soboto. 11. 5 2019, bo izveden Tek trojk za osnovne šole. Učenci, ki so se prijavili, se zberejo ob 8.00 pred šolo.  Pojedo malico, potem pa se v spremstvu učiteljev odpravijo proti gostišču Livada. Štart teka je ob 9.00. Cilj je na Kongresnem trgu. Po končanem teku se učenci zberejo pred Sidrom in v spremstvu učiteljev odidejo peš v šolo.

Čipe in startne številke dobijo jutri v šoli pri učiteljici Marinčič, učenci 6. razredov pa na pohodu pri učitelju Kastelicu.

Aktiv športa

 

ZIMSKI ŠPORTNI DAN ZA 7. – 9. RAZREDE

Četrtek, 12. 2. 2019

1. SMUČANJE , DESKANJE  – Kranjska Gora

Zbor: 7. 15, odhod 7.30

Reditelji  malico prevzamejo na rampi, pojedli jo bodo na parkirišču v Kranjski Gori.

Smuča in deska se v skupinah, v primeru samovoljnega smučanje oziroma deskanja bomo odvzeli smučarsko vozovnico! Smučamo in deskamo do 13.00, odhod iz Kranjske Gore okoli 13.30.

Povratek pred šolo okoli 15. 00.

Okvirna cena: 25€ (smučarska karta, prevoz). Plačilo na položnice.

Kosila v šoli ni!

 1. POHOD: KRANJSKA GORA – PLANICA – TAMAR

Zbor: 7.15, odhod 7.30

Reditelji prevzamejo malico na rampi, pojedli jo bodo na parkirišču v Kranjski Gori.

Povratek: okoli 15 .00

Učenci naj bodo primerno oblečeni in obuti (pohodniški čevlji, kapa, rokavice, rezervna oblačila).

Okvirna cena:  10€ (prevoz). Plačilo na položnice.

Kosila v šoli ni!

 1. POHOD PO PST-JU

Zbor: 7. 50  

Malico vzamejo na rampi in jo spravijo v nahrbtnik.

Na avtobusni postaji Rakovnik bo čakal mestni avtobus, dodatna linija št. 3 ob 8.16. Učenci morajo imeti  Urbano.

Z avtobusom se peljejo do kino Šiška, kjer izstopijo. Pod  podhodom gredo do kina in nadaljujejo pot mimo OŠ Riharda Jakopiča do Koseškega bajerja in nato po pst-ju do šole.

Kosilo v šoli bo!

Učence opozarjamo, da športni dan sodi med dneve dejavnosti, zato je udeležba obvezna, razen za zdravniško opravičene. Vsem želimo veliko športnih užitkov, predvsem pa dan brez poškodb!

Aktiv športa

ALIVE STEP UP – Tek na Kristalno palačo

Tekmovalne razdalje:

– starejši (2004 in 2005) do 16. nadstropja

 • mlajši (2006 in 2007) do 13. nadstropja

Urnik tekmovanja:

9.00 – registracija in prevzem majice, darilne vrečke in štartnega kartončka v šotoru

9.45 – zbor tekmovalcev pred odrom

10.00 – 10. 15 – štart najmlajših

10. 15 – 10. 30 – štart mlajših

10.30 – 10.45 – štart starejših

Veliko uspeha!

Aktiv športa

LJUBLJANSKI MARATON

V soboto, 27.10. 2018, se bo v zgodil 23. Ljubljanski maraton. Prijavilo se je kar nekaj naših učencev in učenk.

Dolžina proge je 1800 m, urniki startov so različni glede na kategorijo. Za lažjo orientacijo si jih lahko pogledate tukaj:

– 6. razred učenci (2007) ob 13.45

– 6. razred učenke (2007) ob 14.00

– 7. razred učenci (2006) ob 14.15

– 7. razred učenke (2006) ob 14.30

– 8. razred učenci (2005) ob 14.45

– 8. razred učenke (2005) ob 15.00

– 9. razred učenci (2004)  ob 15.15

– 9. razred učenke (2004) ob 15.30

Trasa proge:  Tek osnovnih šol se bo pričel na Slovenski cesti in končal na Kongresnem trgu. Trasa bo potekala po ulicah in cestah središča mesta.

Vsem tekačem bomo v šoli razdelili še liste z vsemi potrebnimi informacijami, majice, številke in čipe.

Podrobno pa si lahko preberete še na tejle povezavi.

Aktiv športa

 

 

 

 

ŠPORTNI DAN  –  KROS za 6. 7. 8. in 9. razred

Kdaj:   Četrtek, 5. 10. 2017

Zbor:    8.20  na zunanjih igriščih

Razredniki poskrbijo, da se učenci preoblečejo na skupnem prostoru in se ogrejejo.

Učenci morajo imeti kartončke 5 x 10 cm, na njih naj bo napisano ime, priimek, razred, letnica rojstva.

Razrednik, oziroma spremljevalec odpelje razred na startno mesto, jih počaka na cilju in gre z njimi  na čaj. Razdelijo malico, ki jo pojedo na Golovcu ali na poti proti Livadi.

Dodatni spremljevalci bodo določeni za kontrole, delitev čaja in pisanje priznanj.

Po podelitvi čim prej odidejo na pohod, da se sprazni igrišče.

Razpored tekov: 

8.30 – 9. r – deklice

8.35 – 9.r – dečki ( tečejo podaljša krog )

– podelitev priznanj, čaj in malica in odhod na pohod po PST-ju proti Fužinam

8.55 – 7.r – deklice

9.00 – 7.r – dečki

– podelitev priznanj, čaj in malica in odhod po PST-ju proti Livadi

9.25 – 8.r – deklice

9.30 – 8.r- fantje ( tečejo podaljšan krog )

– podelitev priznanj, čaj in malica in odhod na pohod proti Fužinam

9.50 – 6.r – deklice

9.55 – 6.r – dečki

– podelitev priznanj, čaj in malica in odhod po PST-ju proti Livadi

Varnostni načrt: vsak učitelj spremljevalec dobi seznam učencev in opozori učence na pravilno hojo po gozdnih poteh ( ni tekanja, prerivanja, prehitevanja), ampak se držijo svoje  skupine. Po končanem pohodu vsak učitelj še enkrat preveri število učencev v svoji skupini.

Po vrnitvi v šolo gredo učenci na kosilo.

AKTIV UČITELJEV ŠPORTA

VELIKI IN MALI ATLETSKI POKAL

V sredo, 20. 9. 2017, bo na stadionu Žak-a izvedeno jesensko prvenstvo v atletiki.

Ekipe so določene, seznam je obešen pred kabinetom športa.

Učenci in učenke 6. in 7. razreda se zberejo ob 7.50 v jedilnici na malici. Odhod avtobusa je ob 8.05. V šolo se vrnejo okoli 11.00 in nadaljujejo s poukom.

Učenci 8. in 9. razreda imajo prvi dve uri pouk, malica je ob 9.50 v jedilnici, avtobus jih odpelje ob 10.05 na stadion. V šolo se vrnejo okoli 13. 15 ure na kosilo.

Želimo, da po svojih najboljših močeh zastopate našo šolo v želji za dosego čim boljših rezultatov.

Aktiv športa

POHOD  NA PEČ (TROMEJA)  (1508m) – 9. razred

KDAJ: Torek, 5. 9. 2017

ZBOR: 7.20

MALICA: – reditelji jo vzamejo na rampi in jo razdelijo učencem.

ODHOD: 7.30

PRIHOD V LJUBLJANO : med 14.30 in 15.00 uro

Hoja do vrha in nazaj – 3.5 h

Opis poti:

Iz središča Rateč, se usmerimo na cesto v smeri Tromeje. Cesta, ki se sprva le zložno vzpenja, nas vod skozi strnjeno naselje, nato pa nas pripelje na manjše križišče, kjer nadaljujemo levo v smeri Tromeje (desno slepa ulica). Cesta nas nato vodi še mimo nekaj hiš, mi pa hitro prispemo na naslednje križišče, kjer nadaljujemo desno. Tu nas cesta vodi mimo dvorišča bližnje hiše, cesta pa nad njo preide v gozd ter se spremeni v nekoliko bolj strmo pešpot. Nekaj časa se vzpenjamo skozi gozd, nato pa dosežemo gozdno cesto, ki vodi iz Rateč proti Tromeji.
Nadaljujemo po cesti, ki postane bolj strma, mi pa se po njej nekaj časa vzpenjamo skozi gozd. Višje prečimo razgledno senožet, pot pa se za njo vrne v gozd ter nas pripelje na označeno križišče. Tu nadaljujemo naravnost (desno Dom na Tromeji 3 minute) in pot nadaljujemo po cesti, ki kmalu naredi desni ovinek. Sredi desnega ovinka se v levo odcepi strma pešpot, ki vodi na Peč – Tromejo.
Tu nadaljujemo levo na omenjeno pot (še naprej po cesti – Tromeja položna pot), le ta pa se prične strmeje vzpenjati skozi gozd. Pot naprej se v številnih okljukih vzpenja skozi gozd, le na številnih desnih ovinkih nas pogosto pripelje na staro mejno poseko med Slovenijo in Italijo.
S poseke se nam iz ovinka v ovinek odpirajo vedno lepši pogledi na Julijske Alpe.
Višje se steza nekoliko položi in nas pripelje do manjše hiške, kjer se nahajat žig in vpisna skrinjica. Tu nadaljujemo še nekoliko naprej in se mimo številnih spominskih obeležij, sprehodimo do vrha Peči, ki meji na tri države.

OPREMA: za v gore naj bo takšna, da nas pri hoji ne ovira in da se v njej dobro počutimo. Primerna mora biti letnemu času, vremenu in zahtevnosti izleta. Vreme se v gorah spreminja hitreje kot v dolini, zrak je hladnejši, na vrhovih pa skoraj vedno piha. Zato dajte učencem v nahrbtnik debelejši pulover (priporočamo termo jopico iz flisa), ne pozabite na vetrovko, ki bo poleg vetra ščitila tudi pred morebitnim dežjem, med počitkom pa se lahko nanjo tudi usedemo (za sedenje na tleh priporočamo kos lahke odslužene izolacijske podloge – armafleksa). Tudi kapa in rokavice naj bosta naša stalna podnajemnika in spremljevalca v nahrbtniku.

ČEVLJI:  oziroma gojzarji so najpomembnejši del opreme obiskovalca gora. Za varnejšo in udobnejšo hojo naj bodo dovolj veliki, visoki, segajo naj čez gleženj, podplati naj bodo iz narezane gume, da ne drsijo. Če takšno obutev vaš otrok potrebuje le za športni dan, si  ne delajte dodatnih stroškov – zadošča že nekaj iznajdljivosti. Obutvena moda je v marsikateri dom prinesla bulerje, ki v celoti ustrezajo našemu namenu. Še več: ker so uhojeni, so tudi udobni, zato otrok ne bo imel  težav z žulji. Izhod v sili so lahko tudi močnejši zimski čevlji ali športni copati, ki naj segajo čez gležnje. Nikakor pa naj se na izlet ne odpravi v čevljih, ki ga tiščijo, v neuhojenih novih čevljih ali čevljih, ki nimajo dobrega oprijema z nogo. Takšni so na primer škornji, modni čevlji z debelim podplatom, sandali in podobno!

Malico in opremo najlaže nesemo v nahrbtniku, ki naj bo dovolj velik, da lahko vanj zložimo vso opremo – tudi tisto, ki jo imamo na sebi in jo bomo ob pregretju slekli. Pri tem pazimo na dolžino naramnic – nahrbtnik je lahko hitro naritnik! V nahrbtnik obvezno sodijo še: rezervno perilo (spodnje perilo, majica s kratkimi rokavi, nogavice), srajca ali puli ter tanjše dolge hlače (»neske«), zaščitna krema, pokrivalo proti soncu, sončna očala in zavitek prve pomoči z obliži. Vse stvari zložimo v vrečko. Nepogrešljivi so tudi papirnati robčki, vrečka za smeti ter svinčnik in papir.

HRANA: Ker je malica najlepši del izleta, se malo pomudimo še pri hrani in pijači. Hrana naj ne bo slana ali presladka. Otroku dajte s seboj tisto, kar tudi sicer rad je. V poštev pridejo sendviči, sir, pašteta ali ribe v konzervi. Pri sladkarijah se ustavite pri čokoladi, polnozrnatih piškotih ali rozinah in suhem sadju. Te sladkarije pomagajo pridobiti nekaj dodatne energije po naporu. Pijača ne sme biti presladka in gazirana, saj “mehurčki” le napihnejo trebuh, žeje pa ne pogasijo. Priporočamo čaj ali vitaminski napitek, ki ju shranimo v prozorni plastenki z navojem. Tako ni potrebno kupiti čutare, omogočen je stalen nadzor količine pijače, pomagamo pa tudi pri varovanju okolja, saj je tetrapake in pločevinke potrebno odvreči v smeti. Otroku dajte s seboj tudi nekaj denarja za topel čaj in razglednico

Razgled:

Peč (tudi Tromeja) po italijansko Monte Forno ter po nemško Dreiländereck oz. Ofen je 1508 m visok vrh, ki se nahaja na tromeji med Slovenijo, Italijo in Avstrijo. Z vrha, na katerem je večje število spominskih obeležij v treh jezikih, se nam odpre lep razgled na Julijske Alpe, Ziljske Alpe, Krške Alpe, Visoke in Nizke Ture ter del zahodnih Karavank. Slovenska vpisna skrinjica in žig, se nahaja ob manjši hiški bližnjih oddajnikov. Na italijanski strani vrha stoji nekoliko večje leseno zavetišče, iz avstrijske strani pa skoraj do vrha pripelje vlečnica bližnjega smučišča Podklošter / Arnoldstein.

Učenci bodo razdeljeni v skupine glede na sposobnosti. Za vsako skupino bo odgovoren učitelj. Skupina hodi skupaj. Na vrhu se držimo prostora okoli poslopja.

Kosila v šoli ni!

 Vsem želimo lep dan.

 

 

 

ŠPORTNI DAN ZA 7. RAZREDE – BIT

Četrtek, 4.5. 2017

* športne aktivnosti v Bit centru

* zbor pred šolo ob 7.15, dežurni učenci vzamejo malico na rampi pri kuhinji in jo razdelijo sošolcem. Malico pojedo pred šolo. Nato v spremstvu učiteljev odidejo na parkirišče za šolo, kjer jih čaka avtobus.

* odhod ob 7.30.

* aktivnosti trajajo od 8.00 – 11.00

* ob 11.15 odpelje avtobus učence do šole, kjer imajo kosilo.

* okvirna cena ŠD je 10 € .

Učenci morajo imeti s seboj športno opremo, priporočamo tudi pijačo (vodo, sok).

Vsem učencem  želimo veliko športnih užitkov!

Aktiv športa

PREIZKUS PLAVANJA ZA UČENCE 6. RAZREDOV

V torek, 18.4. 2017, bo v bazenu Tivoli izvedeno preverjanje znanja plavanja za vse učence 6. razredov.

ODHOD:

6. c in 6. d  ob 7.25 izpred Galjevice.

6. a in 6. b ob 8.25 izpred Galjevice.

Preizkus traja eno uro, učenci 6. c in 6. d se vrnejo v šolo ob 10.00 in nadaljujejo s poukom, učenci 6. a in 6. b pa se vrnejo ob 11.00 in nadaljujejo s poukom.

Učenci naj imajo s seboj kopalke in brisačo, dekleta z dolgimi lasmi po možnosti tudi sušilec za lase.

Kdor se iz kakšnih koli razlogov preizkusa ne bo udeležil, bo drugo leto ponovno povabljen.

Aktiv športa

 

ZIMSKA ŠOLA V NARAVI  – TRIJE KRALJI
Zimska šola v naravi bo od 13. do 17. februarja 2017 na Planini pod Šumikom. Učenci bodo bivali v Hotelu Jakec ob smučišču Trije kralji.
Odhod: ponedeljek, 13. februarja, ob 7. 30. uri izpred šole Ob dolenjski železnici 48.
Povratek: petek, 17. februarja, ob 16. 00. uri na mesto odhoda.

Preizkus smučanja bomo imeli takoj po prihodu, zato morajo biti učenci oblečeni v smučarsko opremo. Deskarji nimajo preizkusa, ampak začnejo s tečajem. Preizkusa nimajo tudi smučarji začetniki.
Izposoja smučarske opreme  poteka v tem tednu v času ur športa na Galjevici. Letos je izposoje ogromno, morali smo si jo izposoditi od ostalih šol. Smučarske čevlje in čelado otroci odnesejo domov, zato naj s seboj prinesejo veliko močnejšo nakupovalno vrečo. Izposojene smuči pridejo iskat v ponedeljek pred odhodom v garderobo  za šport. Palice bomo delili na smučišču. Ob prihodu v petek vso izposojeno opremo vrnejo na isto mesto.

Apeliram na starše, da skupaj z učenci malce potrenirajo obuvanje in zapenjanje pancarjev, da ne bo nepotrebnih zamud na smučanje.

Vse dodatne informacije lahko dobite pri profesorju športa, Darijanu Trojarju na telefon: 01 280 91 11. Prav tako vas prosim, da mi na elektronski naslov zastarse69@gmail.com pred odhodom sporočite ostale potrebne informacije (posebnosti prehrane, alergije, zdravila…)

Prosim vas tudi, da še enkrat pregledate, če ste plačali vse položnice. V primeru neplačila, se vaš otrok ne more udeležiti zimske šole v naravi.
Naslov v času zimske šole v naravi:
Hotel Jakec, Jožica Jurhar s.p.
Planina pod Šumikom 5
2 316 Zgornja Ložnica

Telefon Darijan Trojar:
051 362 170
(v nujnih primerih)

SEZNAM OPREME ZA ZIMSKO ŠOLO V NARAVI
1. Smučarska oprema:
smuči, palice, snežna deska, smučarski čevlji, smučarska očala, čelada, želva (zaščita za hrbet – priporočljivo za deskarje)
2. Oblačila:
spodnje perilo (toplo), pižama, topla srajca ali puli, pulover, trenirka, bombažne nogavice, kapa, šal, rokavice (2 para), smučarske hlače in bunda oz. kombinezon (priporočamo dva kompleta).
3. Obutev:
šolski copati (ne natikači), topli čevlji – primerni za hojo, kroksi (priporočamo).
4. Toaletni pribor:
brisača, milo, zobna krema, zobna ščetka, glavnik, fen, zaščitna krema za obraz s faktorjem, vazelin za ustnice.
5. Šolski pripomočki:
škarje, pisalni pribor, barvice, žepna svetilka.
6. Družabne igre, knjige
7. Zdravstvena kartica
8. Denar (ne več kot 10€)
9. Cedevita
10. Vreča iz blaga za umazano perilo

Pedagoški vodja šole v naravi:
Darijan Trojar

ZIMSKI ŠPORTNI DAN ZA 7. – 9. RAZREDE

PONEDELJEK, 23.1. 2017

1. SMUČANJE , DESKANJE  – Kranjska Gora

Zbor: 7. 15, odhod 7.30

Reditelji  malico prevzamejo na rampi, pojedli jo bodo na parkirišču v Kranjski Gori.

Smuča in deska se v skupinah, v primeru samovoljnega smučanje oziroma deskanja bomo odvzeli smučarsko vozovnico! Smučamo in deskamo  do 13. 00, odhod iz Kranjske Gore okoli 13.30.

Povratek: okoli 15. 00

Okvirna cena: 20€ (smučarska karta, prevoz). Plačilo na položnice.

Kosila v šoli ni!

 1. POHOD: KRANJSKA GORA – PLANICA – TAMAR

Zbor: 7. 15,  odhod 7.30

Reditelji prevzamejo malico na rampi, pojedli jo bodo na parkirišču v Kranjski Gori.

Povratek: okoli 15 .00

Učenci naj bodo primerno oblečeni in obuti (pohodniški čevlji, kapa, rokavice).

Okvirna cena:  8€ (prevoz). Plačilo na položnice

Kosila v šoli ni!

 1. DRSANJE – drsališče Tivoli

Cena: 3,5€, vstopnina, 4€ izposoja.  Plačilo na položnice.

Zbor: 7. 10  –  7. razredi

Učenci 7. razredov gredo na avtobus številka 27, odhod avtobusa iz postaje je 7.33. Izstopijo na postajališču Ajdovščina  potem gredo peš proti Tivoliju.

Zbor: 7. 15 – 8. razredi

Učenci 8. razredov gredo na avtobus št. 3, odhod avtobusa iz postajališča Rakovnik ob 7.41. Izstopijo na postajališču Tivoli in gredo peš do dvorane.

Zbor : 7.10 – 9. razredi

Učenci 9. razredov gredo na avtobus številka 3G, odhod avtobusa iz postajališča Rakovnik je 7. 31. Izstopijo na postajališču Pošta, potem gredo peš proti Tivoliju.

Malica: vzamejo na rampi s seboj. Pojedli jo bodo na drsališču v Tivoliju.

Drsanje je od 8.15 – 10.15, po končanem drsanju gredo učenci peš čez Tivoli proti šoli. Učenci naj bodo primerno oblečeni in obuti ( kapa, rokavice).

Učenci morajo imeti  Urbano( prevoz v Tivoli).

Povratek:  okoli 12.00

Kosilo v šoli bo!

Učence opozarjamo, da športni dan sodi med dneve dejavnosti, zato je udeležba obvezna, razen za zdravniško opravičene. Vsem želimo veliko športnih užitkov, predvsem pa dan brez poškodb!

 

 
 
 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja