Novice

ROKOMET – mlajši dečki

V ponedeljek se je v dvorani Krim odvijal rokometni turnir prijavljenih ekip mlajših dečkov v rokometu. Vsako leto je manj prijavljenih šol, kar ni dobra napoved za prihodnost rokometa v Ljubljani.

Naša ekipa je po ogorčenem boju izgubila finalno tekmo za en sam gol in osvojila drugo mesto.

Za doseženi rezultat jim iskreno čestitamo.

Aktiv športa

ROKOMET – starejše deklice

Kar nekaj dosežkov moramo omeniti. Ekipa deklic je suvereno zmagala v ljubljanskem prvenstvu in se uvrstila na državni četrtfinalni turnir. Tudi tam so igrale odlično in se z dvema zmagama uvrstile na polfinalni turnir. Tam pa so za uvrstitev v finale morale priznati premoč ekipi iz Izole in končale svoje tekmovanje za letos.

Kljub temu jim za dosežen rezultat iskreno čestitamo.

Aktiv športa

SKOKI Z MALE PROŽNE PONJAVE – 9.12. 2023

V ponedeljek, 9. 12. 2023, so naši učenci tekmovali na gimnastičnem tekmovanju v skokih iz male prožne ponjave in dosegli izvrstne rezultate.

  1. mesto je v kategoriji mlajših dečkov osvojil Erazem Bricelj iz 6. a. Njegov brat Lan je v kategoriji starejših dečkov zasedel 2. mesto. Ekipa mkajših dečkov pa je osvojila 2. mesto.

Za desežene rezultate jim iskreno čestitamo.

Aktiv športa

EKIPNO PRVENSTVO V ATLETIKI – 25. 9. 2023

V ponedeljek so se na atletskem stadionu ŽAK-a v Ljubljani odvijale kvalifikacije za ekipno državno prvenstvo v atletiki. Kot že mnogokrat dosedaj je bilo tekmovanje popoldan in posledični spet nismo imeli kompletne ekipe. V nekaterih disciplinah nismo imeli po dva tekmovalca, tako da po vsej verjetnosti zaradi premajhnega števila točk ne moremo računati na uvrstitev na državno prvenstvo.

Kljub temu so ostali tekmovalci nastopali odlično. Osvojili smo tri prva , tri druga in tri tretja mest. Kdo, si pa lahko preberete pod zavihkom dosežki.

Vsem tekmovalcem čestitamo za dosežene rezultate.

Aktiv športa

MESTNO PRVENSTVO VSPOMLADANSKEM KROSU

V torek, 18. 4. 2023, je bil v parku Tivoli izvedeno mestno prvenstvo v krosu. Udeležili so se ga tudi učenci naše šole.

Najboljši dosežek je tokrat uspel učenki Ani Belović iz 8. b razreda. Suvereno je pokorila vso konkurenco in osvojila zlato medaljo. V deseterici so bili še Tilen Bratkovič Janežič (7.a – 5. mesto), Lana Vidmar Setnikar (9.c – 6. mesto) in Laura Maružin (9.a – 7. mesto)

Za dosežene rezultate jim iskreno čestitamo.

Aktiv športa

MESTNO PRVENSTVO V ROKOMETU ZA STAREJŠE UČENCE IN UČENKE

V četrtek, 17. 11. 2022, se je s finalnimi tekmami v Stožicah končalo mestno prvenstvo v rokometu. Za našo šolo zelo uspešno, saj so tako fantje kot dekleta pokorila celotno Ljubljano. Z zmagami so se uvrstili na državno prvenstvo.

Ta dosežen rezultat jim iskreno čestitamo.

Aktiv športa

LJUBLJANSKI MARATON

V soboto, 22. 10. 2022, je v deževnem vremenu potekal 26. Ljubljanski maraton. Od 28 prijavljenih učencev na predmetni stopnji se jih je na štartu pojavilo 13. Kljub skromni udeležbi so ostali učenci zelo dostojno zastopali barve naše šole.

Najboljša rezultat sta dosegla Lana Vidmar Setnikar in Oskar Gjud. Oba sta bila med 10 najboljšimi tekači v Sloveniji. Lani je do bronaste medalje zmanjkalo 9 sekund, Oskar pa je osvojil 7. mesto. Res pohvale vredna rezultata.

Vsem učencem in učenkam, ko so se kljub slabemu vremenu udeležili tekmovanja res iskreno čestitamo.

Aktiv športa

MESTNO PRVENSTVO V KROSU

V torek, 12. 10. 2022, je bilo v Tivoliju izvedeno mestno prvenstvo v jesenskem krosu. Naši učenci in učenke so se dobro odrezali.

Najboljši rezultat sta dosegla Vid Kosi in Lana Vidmar Setnikar, saj sta zmagala v svojih kategorijah. Bero medalj je dopolnil še Miha Nose z osvojenim tretjim mestom.

Za dosežene rezultate jim iskreno čestitamo.

Aktiv športa

MESTNO PRVENSTVO V AKVATLONU

V torek, 24. 5. 2022, je bili izvedeno mestno prvenstvo v akvatlonu. Našo šolo sta zastopala Lun Ilar in Aljaž Tomec.

Lun jer osvojil odlično 2. mesto. Aljaž pa ob težavah pri obuvanju 11. mesto.

Za dosežena rezultata jima iskreno čestitamo.

Aktiv športa

DRŽAVNO PRVENSTVO V JUDU

V petek, 20. 5. 2022, je ŠD GIB Ljubljana Šiška organiziralo DP v judu za osnovne šole. Našo šolo sta zastopala Miha IN Špela Kralj, učenca 7.a razreda.

Miha Kralj je v kategoriji do 55 kg osvojil odlično 3. mesto, Špela pa je po smoli na treningu, kjer si je poškodovala kolena, osvojila 7. mesto.

Za dosežena rezultata jima iskreno čestitamo.

Aktiv športa

MESTNO PRVENSTVO V POMLADANSKEM KROSU

Po slabih dveh letih corona vlade se je mladina ljubljanskih osnovnih šol spet zbrala v Tivoliju. Pomerila se je v krosu, torej teku čez drn in strn. Glede na to, da tek ni priljubljen šport mladih, smo imeli težave pri sestavi ekipe. kar nekaj učencev, ki trenirajo, ni hotelo biti v ekipi ali pa niso prišli na zbor. Seveda smo potem naslednji dan poslušali razna opravičila.

Kakšnih presežkov pri rezultatih ni bilo, domov smo se vrnili brez medalje. Najboljši rezultat je uspel Roku Dejaku, ki je osvojil 5. mesto. Več kot očitno je korona pustila svoj pečat pri nivoju kondicije in volje .

Aktiv športa

MESTNO PRVENSTVO OŠ V PLAVANJU – Tivoli, 13. 4. 2022

Sodelovali so tudi naši učenci. Imeli smo predstavnike v mlajši in starejši kategoriji. Odmeven rezultat sta dosegla Aljaž Tomec med neregistriranimi tekmovalci in Taj Majcen med registriranimi. Drugo zlato medaljo pa je Aljaž na žalost izgubil s prehitrim štartom v finalu.

Za dosežene rezultate jima iskreno čestitamo!

Aktiv športa

DP V PLAVANJU

V petek, 18. 9. 2020, je bilo v Kamniku izvedeno DP v plavanju. V tem času korone sploh prvo in trenutno edino šolsko tekmovanje, ki je bilo izvedeno od lanskega marca. Kaj bo z ostalimi tekmovanji, se trenutno še ne ve.

Lun Ilar je zastopal našo šolo in osvojil 16. mesto v državi. Za dosežek mu iskreno čestitamo.

Aktiv športa

ROKOMET – starejši dečki

V četrtek, 6. 2. 2020, se je v naši dvorani odigral eden izmed četrtfinalnih turnirjev v rokometu za starejše  učence. Po gladki zmagi naše ekipe v prvi tekmi proti Izoli, je o potniku v polfinale odločala tekma proti ekipi iz Škofje Loke. V napeti  tekmi je so se na koncu veselili gostje. Z osvojenim drugim mestom se naša ekipa žal ni uvrstila v polfinale.

Za dosežen rezultat jim vseeno iskreno čestitamo.

Aktiv športa

ROKOMET – starejše učenke

V  torek, 4. 2. 2020, se je v Hrpeljah odigral eden  izmed četrtfinalnih turnirjev za starejše deklice. Naša ekipa je nastopila odlično in osvojila prvo mesto. S tem  se je tudi uvrstila v polfinale DP.

Za dosežen rezultat jim iskreno čestitamo.

Aktiv športa

ROKOMET – mestno prvenstvo

V sredo, 11. 12. 2019, se je končalo tudi mestno prvenstvo v rokometu za starejše deklice. Le te so sledile svojim fantovskim kolegom in tako kot oni osvojili 1. mesto v Ljubljani. S tem rezultatom so se uvrstile tudi v četrtfinale državnega prvenstva.

Za dosežen rezultat jim iskreno čestitamo.

Aktiv športa

ROKOMET – mestno prvenstvo

Včeraj se je začelo in končalo mestno prvenstvo v rokometu za starejše dečke. Udeležba je vedno slabša, tekmovale so le štiri šole. Ekipi naše šole je uspelo premagati vse tri nasprotnike in osvojiti 1. mesto v Ljubljeni. S tem dosežkom so se uvrstili v četrtfinale državnega prvenstva.

Za dosežen rezultat jim iskreno čestitamo.

Aktiv športa

TEK NA KRISTALNO PALAČO

V soboto, 16. 11. 2019, so naši učenci namenoma tekli po stopnicah. Pa ne da se jim bi mudilo po nakupih, ampak so sodelovali na tekmovanju Alive step up.

Najboljši rezultat so dosegli Ira Vrbinc, Nal Ilar in Žan Slemenšek z osvojenim 4. mestom.

Za dosežke jim iskreno čestitamo.

Aktiv športa

LJUBLJANSKI MARATON

V soboto, 26. 10. 2019, je nekaj naših učencev nastopili na 24. Ljubljanskem maratonu. Letos je bila udeležba manjša kot prejšnja leta, tekel ni ni  niti en učenec in učenka iz osmih razredov.

Najboljši rezultat je dosegel Nal Ilar, osvojil je 22. mesto.

Vsem, ki so tekli, čestitamo za voljo in dosežene rezultate.

Aktiv športa

VERONIKIN TEK – Kamnik

V soboto, 12. 10. 2019, se je v Kamniku spet teklo. Na sporedu je bil že 11. Veronikin tek. Tam smo že kar redni gostje, oziroma, nekateri naši učenci so tam že redni gostje. Tudi letos sta  nastopila Lun in Nal Ilar. Očitno dva izmed redkih učencev, ki rada tečeta. Super sta se odrezala, Nal je osvojil 1. mesto, Lun pa drugo.

Za dosežena rezultata jima iskreno čestitamo.

Aktiv športa

VAŠP IN MAŠP

V petek, 3. 10. 2019, so naši učenci tekmovali na stadionu ŽAK-a v malem in velikem atletskem pokalu. Starejši učenci in učenke so se dobro odrezali in osvojili kar nekaj medalj.

Pri mlajših smo letos na tekmovanje odpeljali kar nekaj učencev in učenk iz šestega razreda. Imajo boljše dosežke kot sedmi razred. Borili so se po svojih najboljših močeh in spoznavali konkurenco, ki jih bo skušala premagati v teh štirih letih.

Za vse dosežene rezultate jim iskreno čestitamo.

Aktiv športa

ULIČNI TEK – ŽALEC

V soboto, 21. 9. 2019, je bil v Žalcu organiziran ulični tek. Odlično se je odrezal naš učenec, Nal Ilar. V svoji in absolutni kategoriji je osvojil prvo mesto. Lun Ilar pa je v svoji kategoriji osvojil osmo mesto.

Za dosežena rezultata jim iskreno čestitamo.

Aktiv športa

DP V PLAVANJU

Tako kot šolsko leto so se začela tudi šolska športna tekmovanja. Nal in Lun Ilar sta že nastopila na državnem prvenstvu v plavanju. Nal je osvojil 7. mesto, Lun pa 18.

Za dosežen rezultat jima iskreno čestitamo.

Aktiv športa

AKVATLON

V torek, 28. 5. 2019, se je na bazenu Kodeljevo izvedlo tekmovanje v akvatlonu. Našo šolo so odlično zastopali Nal, Lun in Lina Ilar, saj so se vsi trije uvrstili na državno prvenstvo.

Za dosežen rezultat jim iskreno čestitamo.

Aktiv športa

ROKOMET – mlajše deklice

V torek, 28. 5. 2019, se je končalo tudi finale mestnega prvenstva v rokometu. Naša ekipa je suvereno premagala vse tekmice in osvojila prvo mesto v Ljubljani.

Za dosežen rezultat jim iskreno čestitamo.

Aktiv športa

LOKOSTRELSTVO – zunanje

Naš učenec Domen Pavačič se je odlično odrezal na tekmovanju in se z osvojenim tretjim mestom tudi uvrstil na državno prvenstvo.

Za dosežen rezultat mu iskreno čestitamo.

Aktov športa

MESTNO PRVENSTVO V FLORBALLU

Naša šolska ekipa starejših dečkov se je spet odlično odrezala in ponovno osvojila naslov mestnih prvakov.

Za dosežen rezultat jim iskreno čestitamo.

Aktiv športa

TEK TROJK

V soboto. 11. 5. 2019, na delovno soboto, je bilo izvedeno tekmovanje v Teku trojk. Letos smo imeli veliko ekip. Najboljši rezultat je dosegla trojka v postavi: Rok Masle, Blaž Lojk in Mark Ihan. Osvojili so odlično 3. mesto.

Za dosežen rezultat jim iskreno čestitamo.

Aktiv športa

MESTNO PRVENSTVO V ROKOMETU ZA MLAJŠE UČENCE

V torek, 9. 4. 2019,  je bilo v naši dvorani odigrano mestno prvenstvo  v rokometu. Naša ekipa je suvereno zmagala in osvojila 1. mesto in osvojila naslov mestnega prvaka.

Za dosežen rezultat jim iskreno čestitamo.

Aktiv športa

MESTNO PRVENSTVO V PLAVANJU

V sredo, 27. 3. 2019, se je v Tivoliju odvijalo mestno prvenstvo v plavanju. Na tekmovanju je nastopilo 10 naših učencev.

Med nekategoriziranimi tekmovalci sta super rezultat dosegla Gal Osmić in Matic Ivančič. Matic je enkrat zmagal in bil tretji, Gal pa je osvojil 2 mesto.

Med učenci, ki trenirajo plavanje, sta super rezultat dosegla Taj Majcen in Lun Ilar. Taj je osvojil drugo in tretje mesto, Lun pa je bil enkrat drugi.

Za dosežene rezultate jim iskreno čestitamo.

Aktiv športa

DVORANSKA ATLETIKA – finale

V torek, 12. 2. 2019, je bilo na sporedu finale mestnega prvenstva v dvoranski atletiki. V vsaki disciplini je tekmovalo najboljših 24 učencev iz vseh ljubljanskih šol.

Naši 15 finalistov se je spodobno borilo z ostalimi učenci. Najboljši rezultat je dosegel Grega Pandel. V teku na 60 m je osvojil 3. mesto. Na enaki razdalji sta se v finale uvrstila še Naja Zgonc in Žan Žitnik. Pri skoku v višino je Zali Elikan do tretjega mesta manjkalo zelo malo.

Z vse dosežene rezultate jim iskreno čestitamo.

Aktiv športa

DVORANSKA ATLETIKA – kvalifikacije

V četrtek, 31. 1. 2019, so se v atletski dvorani na Žak_-u odvijale kvalifikacije v dvoranski atletiki. Tekmovanje je potekalo v dveh skupinah, najboljši se bodo pomerili na finalu, ki bo 12. 2. 2019 na istem prizorišču.

Naši učenci so dobro zastopali šolo, osvojili so celo pet kolajn. V finale pa se jih je uvrstilo kar 15.

Za dosežene rezultate jim iskreno čestitamo.

Aktiv športa

ROKOMET – četrtfinale starejši dečki

Včeraj, 30. 1. 2019, se je v športni dvorani v Železnikih odvijal četrtfinalni rokometni turnir. Poleg naše šole se sta igrali še OŠ Železniki in Koper. Naša ekipa je premagala Železnike, Koper pa je bil po napetem zaključku boljši. Žal se nam ni uspelo uvrstiti na polfinalni turnir, a jim za dosežen rezultat iskreno čestitamo.

Aktiv športa

ALIVE STEP UP 2018

V soboto, 17. 11. 2018, so se učenci spopadli s stopnicami v Kristalni palači. Na žalost naša udeležba ni bila tako številčna kot lansko leto.

Pa vseeno je Nal Ilar osvojil odlično 2. mesto, za kar mu iskreno čestitamo.

Aktiv športa

LJUBLJANSKI MARATON

V soboto, 27. 10. 2018, na začetku počitnic, se je odvijal Ljubljanski maraton. Napoved vremena ni bila najboljša, pa na srečo ni bila tako črna. Maratona se je udeležilo 25 tekačev in tekačic iz predmetne stopnje.

Najboljši rezultat je dosegla Lina Ilar z osvojenim 10. mestom. S tem rezultatom je osvojila tudi 2. mesto v Ljubljani.

Za dosežen rezultat ji iskreno čestitamo. Hkrati čestitamo tudi vsem, ki so se maratona udeležili in ga tudi v celoti pretekli.

Aktiv športa

JESENSKI KROS – TIVOLI

V sredo, 17. 11. 2018, je bil v Tivoliju izveden mestni jesenski kros.  Naj se najprej zahvalim vsem tistim učencem, ki so se krosa udeležili.  najboljši rezultat je dosegel Aleksander Knavs, ki je po hudem boju tik pred ciljno črto osvojil četrto mesto.  Čestitke, boril se je do konca.

Žal pa ne morem mino neljubih dogodkov pred krosom. Ekipo sestavimo  iz najboljših na šoli. Sestavo obesimo nad oglasno desko, da si jo učenci lahko pogledajo in povedo svoje morebitne zadržke. Kaj hitro se je začelo opravičevanje in izgovarjanje, da ne morejo. Predvsem zaradi treningov. Večinoma učenci, ki jim je šola podelila status športnika ali kulturnika. Večinoma njih nikoli ne prebere pogodbe, ki jo starši podpišejo. Njihova dolžnost je, da zastopajo šolo na vseh šolskih tekmovanjih. Zaradi enega manjkajočega treninga njihovi rezultati ne bodo prav nič slabši.

Imamo pa tudi take, ki nam jih brez opravičila na kros sploh ni bilo. Namesto 32 učencev sem jih na tekmo peljal samo 18. Zaradi tega ekipa ni bila popolna in šola je v točkovanju veliko izgubila.

Aktiv športa

VERONIKIN TEK – KAMNIK 2018

V soboto se je spet teklo. Tokrat v Kamniku. Škoda je, da se teh tekov ne udeleži več učencev. Tako je zastopala šolo le Lina Ilar in osvojila odlično 3. mesto.

Za dosežen rezultat ji iskreno čestitamo.

Aktiv športa

ULIČNI TEK – ŽALEC 2018

V soboto, 22. 9. 2018, je bilo v Žalcu izvedeno odprto prvenstvo v uličnem teku.  Tekače je pričakalo mrzlo vreme, neprimerno za tek. Kljub vremenu so se naši trije nastopajoči odlično odrezali. Nal, Lina in Lun so v svojih kategorijah osvojili prvo mesto.

Za dosežene rezultate jim iskreno čestitamo.

Aktiv športa

VELIKI IN MALI ATLETSKI POKAL

Jesensko tekmovanje v atletiki je bilo prav žalostno. Že mi smo imeli velike težave pri sestavi ekipe. Nekateri učenci nočejo zastopati šolo, spet drugi jim popoldanski treningi pomenijo več.  Ob prihodu na stadion se je pokazala vsa žalost. Od trinajstih šol sta bili dve popolni, ostali pa s polovično ali še manjšo udeležbo. Kroglo so suvali štirje učenci, na 1000 m je teklo manj kot 10 deklet in podobno. Navijanja zelo malo, saj so bili praktično vsi učenci na stadionu. Nobenega pravega vzdušja. Ne vem, kam to pelje.

Osvojili smo res precej medalj, ampak končni seštevek točk je slabši kot prejšnja leta.

Za dosežene rezultate jim iskreno čestitamo.

Aktiv športa

TEK 4 MOSTOV – Škofja Loka

V soboto, 16. 6. 2018, je bil v Škofji loki spet tekaški praznik. Šolskega teka se je letos udeležila le Lina Ilar in osvojila odlično tretje mesto.

Za dosežen rezultat ji iskreno čestitamo.

Aktiv športa

DP V ATLETIKI POSAMIČNO

V sredo, 6. 6. 2018, se je v Žalcu odvijalo še zadnje tekmovanje v letošnjem šolskem letu. Šolo so zastopali trije učenci, Erazem Bartol, Patrik Majcen in Ula Ilar. Slednja je imela veliko smolo, saj je na samem startu v veliki skupini padla in sanje o boljšem rezultatu so se razblinile.

Vsem trem čestitamo za dosežene rezultate.

Aktiv športa

DP V AKVATLONU

V torek, 5. 6. 2018, se je na Kodeljevem odvijalo državno prvenstvo v akvatlonu. Naši učenci so se spet odlično odrezali.

Ula Ilar je spet postala državna prvakinja, Nal Ilar je osvojil 2. mesto, Lina Ilar pa je osvojila 8. mesto.

Za dosežene rezultate jim iskreno čestitamo.

Aktiv športa

FINALE EKIPNEGA MESTNEGA PRVENSTVA V ATLETIKI

Danes. 31. 5. 2018, se je stadionu ŽAK-a odvrtelo še zadnje atletsko tekmovanje v Ljubljani za letošnje šolsko leto. Najboljših 8 šol v Ljubljani se je pomerilo med seboj.

V težkih razmerah so se naši učenci in učenke odlično odrezali. Lina Lengar je v tednu dni še drugič izboljšala šolski rekord v teku na 300 m. Prav tako so učenke postavile nov šolski rekord v štafeti 4x100m. Res odlično.

Obe ekipi so osvojili končno drugo mesto v Ljubljani.

Trije učenci se bodo v sredo, 6. 6. 2018, v Žalcu udeležili še DP za posameznike. Želimo jim odlične rezultate.

Za današnje dosežke vsem iskreno čestitamo.

Aktiv športa

MESTNO PRVENSTVO V AKVATLONU

V sredo, 30. 5. 2018, se je na Kodeljevem odvijalo prvenstvo Ljubljane v akvatlonu. Spet je blestela družina Ilar. Ula je zmagala, Nal je osvojil 2, mesro. Lina pa četrto.

Za dosežene rezultate jim iskreno čestitamo.

Aktiv športa

VAŠP IN MAŠP

V četrtek, 24. 5. 2018, se je na stadionu Žak-a v Šiški izvedel še drugi del malega in velikega atletskega pokala. Tekmovanje se je štelo  tudi kot kvalifikacije za posamično državno prvenstvo v atletiki, ki bo letos v Žalcu.

Precej težav smo imeli s sestavo ekipe, predvsem pri mlajših. Čast zastopanja za šolo ni več dovolj velik motiv proti ogromnim številom popoldanskih aktivnosti.

Učenci, ki so prišli, so kvalitetno zastopali barve naše šole in osvojili lepo število medalj. Če pa bo končni seštevek točk dovolj za uvrstitev na finale, ki bo v četrtek 31. 5., pa bomo videli v naslednjih dneh.

Za dosežene rezultate jim iskreno čestitamo.

Aktiv športa

MESTNO PRVENSTVO V PLEZANJU

V torek, 15. 5. 2018, je bilo izvedeno mestno prvenstvo v športnem plezanju. Na njem sta nastopila dva učenca naše šole.

Jakob Pogačar je osvojil 2. mesto med kategoriziranimi tekmovalci, Nejc Juriša Pavlič pa 3. mesto med nekategoriziranimi tekmovalci.

Za dosežen rezultat jima iskreno čestitamo.

Aktiv športa

MESTNO PRVENSTVO V DVORANSKEM HOKEJU

V ponedeljek, 9. 5. 2018, se je končalo mestno prvenstvo v dvoranskem hokeju. V finalu so se pomerile 4 najboljše šole v Ljubljani. Ekipa naše šole je suvereno dobila obe tekmi in s tem osvojila naslov mestnega prvaka Ljubljane.

Za dosežen rezultat jim iskreno čestitamo.

Aktiv športa

TEK TROJK – Ljubljana, 5. 5. 2018

V soboto so se naši učenci spet udeležili Tek trojk v sklopu prireditev Pot ob žici.

Iz predmetne stopnje se je tekmovanja udeležilo 11 trojk. Dva učenca ste brez opravičila pustila svoja kolega na cedilu. Kljub temu so vse trojke pretekle določeno razdaljo, za kar jim iskreno čestitamo.

Po tekmovalni plati je bila najbolj uspešna mešana trojka družine Ilar, ki je osvojila 3. mesto. Odličen rezultat je dosegla tudi fantovska trojka v postavi Oskar Težak, Jakob Pogačar in Miha Rozman Vodopivec. Osvojili so odlično 5. mesto. Med najboljših petnajst se je uspelo uvrstiti tudi mešani trojki v postavi Lina Lengar, Naja Zgonc in Andraž Strmčnik. Bili so 14.

Za dosežke jim iskreno čestitamo.

Aktiv športa

DP V KROSU -Maribor, 19. 4. 2018

Na DP v krosu so našo šole zastopali trije učenci. Najboljši rezultat je dosegla Ula Ilar, ki je kljub poškodbi osvojila 10 mesto.

Za dosežene rezultate jim iskreno čestitamo.

Aktiv športa

MESTNO PRVENSTVO V KROSU – Tivoli, 18. 4.

V sredo je bil izveden pomladanski mestni kros  v Tivoliju. Najboljši rezultat sta dosegla Ula Ilar z osvojitvijo 1. mesta in Samo Matjaž, ki je bil drugi.

Obe ekipi sta osvojili skupno 4. mesto.

Za dosežene rezultate jim iskreno čestitamo.

Aktiv športa

MESTNO PRVENSTVO V ROKOMETU – mlajše učenke

V petek se je v naši dvorani odvilo mestno prvenstvo v rokometu za mlajše učence. Naša ekipa je  suvereno osvojila 1. mesto v Ljubljani.

Za ta dosežek jim iskreno čestitamo.

Aktiv športa

DRŽAVNO PRVENSTVO V PLEZANJU

V Vojniku se je v soboto, 14.4. 2018. odvijalo državno šolsko prvenstvo v plezanju. Jakob Pogačar je v kategoriji licenciranih tekmovalcev osvojil 5. mesto.

Za dosežen rezultat mu iskreno čestitamo.

Aktiv športa

MESTNO PRVENSTVO V ROKOMETU – mlajši učenci

V petek se je v naši dvorani odvilo mestno prvenstvo v rokometu za mlajše učence. Naša ekipa je z dvema zmagama suvereno osvojila 1. mesto v Ljubljani.

Za ta dosežek jim iskreno čestitamo.

Aktiv športa

DVORANSKO PRVENSTVO V ATLETIKI – finale

V četrtek, 25. 1. 2018, se je v atletski dvorani stadiona na ŽAK- u odvijalo finale najboljših učencev v Ljubljani v dvoranski atletiki. Iz različnih razlogov se tekmovanja niso udeležili vsi naši finalisti. Najboljši rezultat je dosegel Erazem Bartol.  V teku na 60 m je osvojil drugo mesto, zmaga mu je ušla za eno samo stotinko.

Za dosežen rezultat in uvrstitev v finale vsem tekmovalcem iskreno čestitamo.

Aktiv športa

DVORANSKO PRVENSTVO V ATLETIKI – kvalifikacije

V četrtek, 11. 1. 2018, so se v dvorani na Žak-u odvijale kvalifikacije za finale v dvoranski atletiki. Najboljši rezultat je dosegel Erazem Bartol, ki je zmagal v teku na 60 metrov. Učenci so dosegli še 4 uvrstitve med prvo peterico.

Za dosežene rezultate jim iskreno čestitamo.

Aktiv športa

MESTNO PRVENSTVO V PLEZANJU

V sredo, 29.11. 2017, se je v Plezalnem centru Ljubljana odvijalo mestno prvenstvo v plezanju. Med kategoriziranimi tekmovalci je nastopil tudi Jakob Pogačar in osvojil odlično drugo mesto.

Za doseženi rezultat mu iskreno čestitamo.

Aktiv športa

TEK NA KRISTALNO  PALAČO

V soboto, 18.11. 2017, se je odvijal Tek na kristalno palačo v BTC-ju. Tekmovanja se je udeležilo kar nekaj naših učencev, ki so dosegli izvrstne rezultate.

Za dosežke jim iskreno čestitamo.

Aktiv športa

22. LJUBLJANSKI MARATON

V soboto, 28. 10. 2017, se je v centru Ljubljane v okviru Ljubljanskega maratona odvijalo tekmovanje v šolskih tekih. Teklo je kar nekaj naših učencev, daleč najboljši rezultat pa je dosegla Ula Ilar. Osvojila je 2. mesto, le 5 sekund jo je ločilo od zlata. Krepko je premagala vso konkurenco iz ostalih ljubljanskih šol. Res čestitke za izjemen rezultat.

Le malce sta zaostajala Nal  (14. mesto – 2. mesto v Ljubljani) in Lina Ilar (13. mesto – 4. mesto v Ljubljani). Zelo dobro so se odrezali še Ira Verbinc (20. mesto), Rok Masle (26. mesto) in Lina Lengar (32. mesto).

Za dosežene rezultate jim iskreno čestitamo.

Aktiv športa

ŠOLSKO TEKMOVANJE V KROSU

V četrtek, 5. 10. 2017, smo izvedli šolski tekmovanje v krosu. Že samo pri omembi discipline se večini učencem postavijo vse kocine pokonci. Na žalost je to najbolj nepriljubljen športni dan. Predvsem pri učencih višjih razredov. Temu primerna je bila tudi prisotnost na športnem dnevu. Ne bom se spuščal v opravičevanje dejavnosti, vsak zase ve, zakaj ni tekel. Moteče je predvsem to. da se ne potrudijo tudi nekateri perspektivni mladi športniki, ki so zaprosili za status. Le ta naj bi jim omogočal lažje usklajevanje šolskega dela in športa. Pa se  mi vse bolj zdi, da ga želijo le zaradi opravičevanja in odlašanja dolžnosti. Šola jim pride nasproti, v zameno naj bi oni zastopali šolo na šolskih tekmovanjih. Pa tudi tu nastajajo vedno večji problemi.

Šolski kros je v bistvu kvalifikacija za šolsko ekipi na mestnem krosu. Normalno je, da tja želimo peljati vse najboljše. Ampak veliko teh “najboljših” se na krosu “skrije” na dno razpredelnice. Če sploh pridejo. Škoda.

Spodaj so lahko pogledate vse rezultate. Prvih pet gre na mestno prvenstvo, ki bo v torek, 17. 10. 2017 v Tivoliju.

REZULTATI KROSA_2017_18

Aktiv športa

VERONIKIN TEK V KAMNIKU

V soboto se je spet teklo, tokrat v Kamniku. Jutranje temperature niso bile najbolj prijazne do tekačev. Kljub temu so dosegli izjemne rezultate. Ula in Nal Ilar sta v svojih kategorijah zmagala, Lina pa je osvojila 5. mesto.

Za dosežene rezultate jim iskreno čestitamo.

Aktiv športa

DP V PLAVANJU

Ula, Lina in Nal Ilar so se udeležili državnega prvenstva v plavanju. Vreme tekmovalcem ni bilo najbolj naklonjeno. Uli se je uspelo uvrstiti na 11. mesto, Nal in Lina pa sta ostala med 32 najboljših.

Za dosežene rezultate jim iskreno čestitamo.

Aktiv športa

DP V GORSKEM TEKU – SMLEDNIK

V soboto, 23. 9. 2017, je bilo v Smledniku izvedeno državno prvenstvo v gorskem teku. Ula Ilar je osvojila odlično drugo mesto, Lina je bila 13., Nal pa 17.

Za dosežene rezultate jim iskreno čestitamo.

Aktiv športa

VELIKI IN MALI ATLETSKI POKAL

V sredo, 210. 9. 2017, se je na stadionu Žak-a odvijali jesensko prvenstvo v atletiki. Tekmovanje šteje tudi kot kvalifikacije za ekipno državno prvenstvo.

Glede na končen dosežek točk obeh starejših ekip najbrž nimamo možnosti za uvrstitev. Na tekmovanje se uvrsti 12 najboljših ekip iz cele Slovenije.

Tekmovanje je potekalo v zelo mrzlem vremenu, zato so imeli tekmovalci težave pri ohranjanju toplih mišic. Marsikateri rezultat je bil zato krepko slabši. Klub temu so starejši učenci in učenke tekmovali dobro in osvojili kar nekaj kolajn. Pri mlajših je bilo veliko novih učencev in učenk 6. razreda. Oni se šele učijo, njihov čas šele prihaja.

Za dosežene rezultate jim iskreno čestitamo.

Aktiv športa

ODPRTO PRVENSTVO V ŠOLSKEM TEKU – ŽALEC 2017

V soboto, 16.9. 2017, se je v Žalcu marsikaj dogajalo. Predvsem pa se je teklo. In to še kako dobro.  Učenki naše šole, Ula in Lina Ilar sta v svojih kategorijah prepričljivo zmagala in že nakazala nadaljevanje tekaških uspehov v letošnjem šolskem letu. Prav veliko nista zaostajala tudi Nal in Lun Ilar. Nal je osvojil 2. , Lun pa 3. mesto v svojih kategorijah.

Ula je po svojem teku tekmovala še v absolutni kategoriji in na 5,2 km dolgem teku osvojila 3. mesto. Impresivno.

Za dosežene rezultate jim iskreno čestitamo.

Aktiv športa

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja