Letna šola v naravi – PIRAN

PIRAN – DOM POD OBZIDJEM

1. izmena: 20. –  24. september 2021 – 5.b in 5.d

2. izmena: 27. 9.  – 1. 10. 2021 – 5.a in 5.c

5. razred

Letošnje šolsko leto je v marsičem posebno, tudi na področju organizacije in izvedbe letne šole v naravi. Dolga leta smo jo izvajali v Materadi pri Poreču, za letošnje leto pa smo poiskali novo lokacijo v Sloveniji.

Odhajamo v Piran, v dom Pod obzidjem. Dom stoji na Vrtni ulici s pogledom na Tartinijev trg.  V njem se redno izvajajo letne šole v naravi. Objekt razpolaga z 80 ležišči. Sobe z etažnimi oz. lastnimi TWC imajo od 4-6 ležišč. V sklopu doma je kuhinja in jedilnica s 40 sedeži ter pokrita terasa s 45 sedeži. Dom je opremljen s TV aparati in ozvočenjem za izvajanje prireditev. V bližini doma so športna igrišča, ki jih bomo lahko uporabljali. Urejena plaža v Piranu je od doma oddaljena približno 5 minut, plaža v Fiesi pa približno 10 minut. Okolica doma je mesto Piran z vsemi svojimi znamenitostmi. Možnosti za raziskovanje in spoznavanje mesta je ogromno, lahko se sprehodimo celo v Portorož in Fieso.

Glede na že prej omenjeno velikost naše šole, bomo šli letos v dveh izmenah. Prva izmena gre od 20. – 24. 9., druga pa od 27. – 1. 10. 2021. Vemo, da termin ni najbolj idealen, ampak tako pač je. Iz izkušenj pa vemo, da je cel september lahko zelo lep. V primeru slabega vremena, se bomo hodili kopat v Bernardin.

Sprememba bo tudi ta, da bodo z učenci šle tudi njihove razredničarke. Poleg pouka v naravi bodo še bolje spoznale svoje učence v drugačnem okolju, kar jim bo v pomoč tudi pri delu v šoli.

Podroben program vam bodo predstavile vaše razredničarke na prvem roditeljskem sestanku v začetku septembra.

Krajšo predstavitev doma si lahko ogledate tukaj.

Cena šole v naravi je 124,44 € ob predvidevanju, da se šole v naravi udeležijo vsi učenci in bo plačljiva v dveh obrokih (avgust, september).

 Cena vključuje tudi strošek kopanja v bazenu Hotela Bernardin (2 x) oziroma drugih vstopnin (odvisno od vremena). Dejanski obračun bo narejen po izvedeni šoli v naravi.

Prijavnice z vsemi potrebnimi podatki vrnite razredničarki najkasneje do torka, 15. junija 2021.

Posebne želje, navodila in opozorila o navadah ter težavah otrok (jemanje zdravil, močenje postelje, spanje na pogradu, strah pred vodo, različne alergije …) boste povedali razredničarkam na prvem roditeljskem sestanku.

Zlatnine in dragocenih predmetov naj otroci ne nosijo s seboj. Mobitele bodo razredničarke pobrale, učenci bodo lahko pol ure pred večerjo poklicali domov.  Priporočamo, da imajo s seboj največ 20 evrov za sladoled ali kak spominek.

V primeru, da boste po končani šoli v naravi starši sami prišli po otroka v Piran, vas prosimo, da to sporočite razredničarkam.

SEZNAM POTREBŠČIN:

 • zdravstvena kartica, maske (vsaj 5),
 • telefonske številke staršev v primeru spremembe,
 • toplo oblačilo ali trenirka, anorak,
 • bluze ali majice, kratke hlače ali krilo,
 • pižama, spodnje perilo, kratke nogavičke ali dokolenke,
 • športni copati, sandali,
 • dve veliki brisači in dve majhni, vsaj dvoje kopalk,
 • krema za sončenje, kapa s ščitnikom, sončna očala in po potrebi tablete proti slabosti,
 • toaletne potrebščine in manjši nahrbtnik,
 • družabne igre, knjiga, pisalo, barvni svinčniki,
 • vodene barvice, čopiči,
 • plavalna maska (ni obvezna),
 • dežnik.

Miha Kastelec, pedagoški in strokovni vodja LŠN

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja